Post Marmotte: Utdragen förkylning

Belöningen för att ha tagit sig igenom Marmotte blev dessvärre en rätt utdragen förkylning. Men det är lite mitt signum, om jag gör något så gör jag det verkligen helhjärtat. Inga halvmesyrer här inte. Det gäller även förkylningar, blir jag väl förkyld, då blir jag förkyld. Jag tolkar det som om min kropp är rätt så motståndskraftig ändå så att när jag väl blir smittad så är det något lite mer aggressivt som det tar lite längre tid att bli av med. Jag har passerat stadiet när näsan rinner så mycket så att man går över till att trycka in två bomullstussar i näsborrarna för att man inte orkar snyta sig hela tiden till stadiet med lite hosta och rossliga lungor. 2-4 dagar återstår skulle jag gissa med andra ord.

Det kliar verkligen i cykelbenen nu, 8 dagar utan att få cykla kan ju inte vara mänskligt. I helgen har jag istället ägnat mig åt viktiga ting så som att bland annat plantera om min örtodling. Egentligen borde jag nog låtit bli för det ter sig eventuellt som så att hälften av grejerna nog fick sätta livet till, ehrm. Känns som en tant-sak det där, hade mamma gjort det så hade säkert allting överlevt plus förökat sig. Myntan verkar överlevt i alla fall och det är ju egentligen det viktiga (så man kan göra Mojito).

Jag har även ägnat en lördagskväll åt att detaljstudera varenda klättring på Haute Route med reaktioner i stil med “men det här är ju inte så farligt” till “herregud, är dom på riktigt eller?”, “men här går det ju inte att cykla“, “men vi har ju redan cyklat uppför 3 berg, det här går ju inte också“, “helvete, det här kommer ju aldrig gå“, “jag måste sluta äta fram till september” samtidigt som jag spelade sönder ett gäng franska poplåtar så till den grad att Grooveshark frågade mig typ 10 gånger om jag fortfarande var i livet.
Ax_Bonascre_Ax_les_Thermes_profile
Ser inte alls tungt ut, inte alls.

Egentligen tycker jag att det är dags för Haute Route nu, jag har ingenting mer att vänta på! Låt mig cykla bara. Fördelen med att det ändå är 7 veckor kvar är att jag a, hinner bygga om min Dura Ace Di2 bakväxel till att kunna lira med 11-32 (har kört 11-28 innan men det räcker inte i Pyreneerna) samt b, hinner sluta äta choklad och minska kroppsvikten med 5-10 kg (kommer göra all skillnad i världen i Pyreneerna).

Nej men, lite mer fransk popmusik och halstabletter så kanske det blir en bra måndag det här också!
DSC_2748-1

Leave a Reply