Dubbdäck kändes ju lite onödigt idag!

Den här delen av cykelsäsongen är egentligen den värsta, för hur man än gör, så kan man aldrig ha rätt däck på cyklarna, det går bara inte. Jag bytte till dubbdäck på mina cyklar för någon vecka sedan, eftersom det var minusgrader och is på vägarna. Nu är det däremot 10 grader och till och med torrt på vägarna, ska jag behöva byta tillbaka nu eller? Nej, det tänker jag inte göra, det blir det minsann dubbdäck helt i onödan istället!

Dagens runda i det gråa och blåsiga höstvädret gick ut på Lovön! Att det är andra advent går ju inte alls att tro när man tittar på vädret och naturen (det enda som skvallrade om advent var väl de km-långa bilköerna till Drottningholms Slott).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA10 grader och torra vägar, dubb på CX:en och motvind på vägen ut gav inte direkt någon mersmak till det här med att det är så härligt att cykla. Lyckligtvis vänder ju vindarna alltid så på hemvägen blev det medvind och trots att dubben var kvar så spelade det ingen roll när man hade storm i ryggen. Annars var det en ganska moderat runda på Lovön och knappa 40 km. Men härligt var det att cykla, trots det tråkiga vädret och den tråkiga naturen. Lyckligtvis så behövde jag inte frysa i alla fall.

Jag tog en avstickare in i skogen bara för att det är så mycket härligare än grusväg och blev snabbt påmind om hur mycket roligare det är med MTB än CX såhär års.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANästa tur så drar jag nog ut MTB:n istället och drar in i skogen, då slipper man stormvindarna också. Tyvärr har jag dubbdäck även på den men förhoppningsvis så blir det väl vinter snart (jag önskar verkligen snökaos varje år men senaste åren så har snön lyst med sin frånvaro, hemskt tråkigt att det verkar bli samma igen). Ska det fortsätta vara sån här vintern i Stockholm så måste jag nog flytta norrut igen, det funkar inte med vinter utan snö, det är ju totalt fel!

Leave a Reply