Utomhusträning i underbart vinterväder

Utomhusträning på vintern är verkligen oslagbart när vädret inte är för kallt. Från att ha varit -12 grader igår så kändes dagens 2-3 minus betydligt mer hälsosamma. Runt lunch så passade jag på att ta en kortare tur på skidorna, premiär för året. Jag velade mellan Täby konstsnöspår och Rudans friluftsgård ute i Haninge men eftersom Rudan var stängt fram till 14 på grund av tävling så blev det Täby.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fråga mig inte varför jag ser så glad ut…. däremot väger knatten i bakgrunden, som knappt kan stå upp, upp för min misärmin…

Jag ska inte gnälla, eller bara lite kanske? För att vara i Stockholm så är skidspåren i Täby jättebra. Men gillar man att åka längskidor så nej, det suger. Sladdrigt, spåren försvinner alldeles för ofta och är alldeles för grunda. Det gick att åka dock och det var lagom med folk, misstänker att dom flesta var hemma och kollade på upplösningen av Tour de Ski. Så det var faktiskt rätt så behagligt ändå. Nu väntar jag på mer snö så man kan ge sig ut i något riktigt naturspår. I Knalleborg är det packat med inte spårat så där finns det hopp om spår bara lite mer snö kommer, samma sak gäller för Lida.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3.5 varv blev det och 6.5 km fick jag ihop, helt ok för att vara skidpremiär. Jag ska ju inte åka vare sig Engelbrektsloppet eller Vasaloppet så jag har ingen skidhets hängande över mig vilket är jätteskönt. Fast om det blir jättemycket snö helt plötsligt så kanske jag köper mig en plats till Engelbrektsloppet som är mitt favoritskidlopp.

Sen bara för att jag tänkte ta en kvällspromenad men råkade börja springa så tog jag ett varv runt Kungsholmen för att runda av dagens träning. 6.5 km längst vattnet i ett vintrigt och mörkt Stockholm, alldeles perfekt avslutning på dagen! Vet inte om det räknas som ett brickpass när det går några timmar mellan passen? Skidor och löpning kanske vore någon ny form av Duathlon annars? Eller det kanske redan finns?

Leave a Reply