200km runt Mallorca!

Planen för dagen var att leda en grupp på 15 personer (plus ledarkollega Gunnar) runt hela Mallorca. 200 km och hela den plattan delen av ön, sen blir det ju aldrig riktigt platt på Mallorca men vi undvek åtminstone att gå upp i bergen så alltid något.

Det började lite snopet med en punka redan efter typ 5 km och det kändes väldigt typiskt och lite “nej, ska det bli en sån dag“. Men det är ju bara vänta på att den punkterade cyklisten lagar punkan och sen är det bara ge sig i väg igen och hoppas på det bästa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi hade jättebra väder och vi började dagen med medvind och allting kändes grymt. Det flöt på bra även om det började höras lite stånk i leden om att vissa tyckte att det gick för fort och andra tyckte det var lagom medans vissa däremot fick hålla igen. Planen var väl att försöka dela upp gruppen efter lunch i en lugnare grupp och en snabbare.

Tyvärr hade vi en olycka bara 5 km innan lunch, himla onödigt. En bilist som kör om oss när vi kör lätt utför (det gick säkert över 40km/h) och sen bromsar han alldeles för nära oss ganska hårt och förbereder för en högersväng. Tyvärr hinner inte alla med den hårda inbromsningen så cyklisten som låg i vänsterled längst bak med mig gick på hjul. Jag hade tur att alla framför mig försvann framåt, jag tror jag hade en lucka framåt redan när det hände så det fanns marginaler för min del. Tyvärr blev det en fraktur på armbågen för den skadade och så var den cykelsemestern över, bara för att en bilist handlade lite tokigt. Han var såklart mycket ångerfull och hjälpte till med första förband, men det gör ju lite skillnad när skadan redan är skedd, då är det ju lite sent. Han blev överraskad av att hans högersväng kom så tidigt så han glömde bort att han precis passerat oss så han bromsade bara. Tur i oturen att inte hela gruppen gick ner men såklart sjukt onödigt ändå.

Här delade vi upp oss, de som tyckte det gick för fort valde att vända om hemåt igen och vi 8 som blev kvar fortsatte mot lunchen i Porto Cristo och resterande 120 km på turen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi åtta tappra själar som fortsatte tillsammans kom även i mål tillsammans. Vi hade i alla fall minst två som var riktigt trötta redan efter lunch men alla knatade på och tog sig i mål. Jag tyckte inte vi behövde sänka så mycket för att få med alla, utan alla kämpade verkligen in i det sista. Sen blev vi ju alla rätt så såsiga sista milen, man blir ju det när man cyklar så långt så tidigt på säsongen. Men det gick bra och det blev en väldigt fin dag trots allt, vi hade tur med vindarna och temperaturmässigt var det perfekt. 

Imorgon däremot blir det ‘bara’ 95 km och väääääldigt lugnt tempo! Mina ben är trötta och jag har dessutom lite kramptendens tror jag, ska dricka mycket resorb innan sängdags och hoppas att det hjälper. Vore tråkigt att behöva avbryta återhämtningsturen imorgon på grund av kramp, det känns lite beigt.

Nej, imorgon blir det Velodrom i Sineu och fika på torget på Petra, en klassisk runda!

Leave a Reply