På plats i Bourg d’Oisans

Nu är vi här! ÄNTLIGEN med kraftig betoning på äntligen!
DSC_2698-1 DSC_2715-1 DSC_2743-1 DSC_2748-1
Eftersom vi tyvärr ägnade lite för mycket tid åt att försöka leta en matbutik som hade öppet längre än till 12 idag (Frankrike och söndagsöppet alltså) så hann jag tyvärr inte cykla någonting. Eller egentligen hade jag hunnit en snabbis, men när jag stod och skruvade ihop cykeln så smällde det av några riktiga blixtrar uppe i bergen och himlen öppnade sig tillfälligt. Även om det slutade regna kort därefter så känns regn och åska inte riktigt som en bra ekvation tillsammans med berg. Tror nog jag kommer hinna cykla ändå.

Vi bor mitt i byn i ett 4-våningshus (såklart valde jag rummet högst upp med eget badrum) vilket betyder att det kommer hinna bli en hel del gå-i-trappor under den här vecka. Hur var det egentligen med cyklister och gå i trappor? Det är ett riktigt fint hus som känns väldigt prisvärt för 2000 kr/person/vecka! Att det dessutom är en liten cykelbyn gör ju saken bara ännu bättre!
DSC_2760-1
Även om jag inte hann cykla någonting så hann jag halvvägs upp för Alpe d’Huez med bilen, sen blev det för mörkt och kändes inte riktigt lönt att fortsätta. Det hinner jag nog också med några gånger till innan veckan är över, dessutom är det lite roligare att ta sig upp med cykel än att sitta i en bil och jäsa. Det går dock att ta bättre bilder från en bil, ehrm.. vilka livsavgörande frågor man har att brottas med.
DSC_2795-1 DSC_2799-1
DSC_2816-1
Imorgon blir det cykling i alla fall, planen är Mont Ventoux! Får se om jag är pigg nog eller inte efter en lång resdag idag, det får bli ett spontanbeslut imorgon vid frukost. Är det riktigt trött så blir det nog en sväng i krokarna istället, kanske Glandon eller bara Alpe d’Huez? Det får vi se imorgon! Bara jag får cykla upp för ett berg eller två så är jag nöjd!

Leave a Reply