Haute Route – Och min nya BFF

I senaste “Riders News Letter” från Haute Route, som skickas ut med jämna mellanrum, så presenterades servicen “Lanterne Rouge“. Loppets hjälte om ni frågar mig och antagligen min nya BFF.
fergus
Läs mer här!

Jag har läst tidigare att det finns “Lantern Rouge” på Haute Route, men jag trodde i ärlighetens namn att dom a, var ett gäng och a, inte cyklade ALLA TRE Haute Route efter varandra och c, cyklade med dom som ligger sist (inte med dom som ligger precis på gränsen för att klara “Cut Offen”).

Vilken hjälte liksom, verkligen, på riktigt på riktigt. Jag har ju personligen räknat med att ligga där nere bland de sista 10%. Loppet tar emot 500 personer, det är inte fullt, ifjol ställde 30 kvinnor upp (jag kan ju i ärlighetens namn inte jämföra mig med män i det här fallet) så det är inte så många jag har att jämföra mig med. Jag skulle lika gärna kunna bli sista kvinna i loppet, men jag hoppas så inte blir fallet men om det nu blir så, så vad gör det? Det är gamla cykelproffs, OS-medaljörer, bergsgetter m.m. som ställer upp, behöver man jämföra sig med dom? Nej!

På Marmotte, innan Garmin dog, hann jag köra ungefär 150 km (4000 höjdmeter) med 15 km/h i snitt. På Haute Route ligger “Cut Offen” på mellan 15-17 km/h beroende på svårighetsgrad på etappen. INGEN etapp är lika hård som Marmotte, inte i närheten sägs det. Jag borde ha ganska bra odds ändå att klara mig? I alla fall de flesta dagarna. Problemet om man ligger på gränsen hela tiden är väl att man inte har någon mariginal till dag 5-6-7 när man dessutom är riktigt trött i knopp+kropp!

Oavsett så tror jag att jag kommer se en del av Herr Fergus, förhoppningsvis om det sker så är det för att han cyklar bredvid mig och inte ifrån mig. Cyklar Fergus ifrån en så är man ju illa ute så det vill jag inte vara med om. Oavsett så känns det tryggt att åtminstone EN person planerar att röra sig i de undre regionerna rent tidsmässigt.

Det kommer bli bra det här! Vad kan gå fel liksom?

Leave a Reply