Kortdistans i sommarhettan

Termometern visade 32(!) grader i skuggan i förmiddags när jag gav mig iväg på mitt distanspass. Inte blev det mycket bättre av att vara ute i solen heller. 36-38 grader visade Garmin så gott som konstant under de två timmarna jag var ute och cyklade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMen trots att termometern visade rätt så höga temperaturer så kändes det inte så illa när jag väl satt på cykeln. Fartvinden gör ju onekligen sitt till nedkylningen av kroppen, även om det är +30 grader ute. Den enda gången jag egentligen insåg hur fantastiskt varmt det var, var när jag stannade. Då märkte man snabbt hur det började rinna svett både här och var, kroppen var ju så gott som genomblöt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag är uppe i Uppland igen för ett tag och det finns verkligen väldigt fina vägar här. Nu såhär i semestertider är det i princip inga bilar heller, riktigt cykelvänligt. Jag har ju ett visst “tvång” över att hålla igång bra i sommar eftersom det bara är 5.5 veckor kvar till Haute Route, så det kommer bli en hel del cykel och löpning fram tills dess.

Inte klagar jag för det, I love it! Semester är inte lika med fläskmester!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag håller på att sakta men säkert flytta upp min cykelbränna, benen speciellt är ju chokladbruna över knäna medans låren är rätt så vita. 10 cm uppåt är målet, oklart om det kommer lyckas dock, den är rätt så inbränd redan. Marmotte brände verkligen in färgen till typ skelettet.

Oavsett ser jag ut som en Zebra i badkläder och det gör egentligen ingenting, men jag tänker att det kan vara trevligt om man åtminstone kan ha lite kortare shorts till vardags utan att se ut som ett cykelmiffo (fast det kanske jag gör oavsett i och för sig?).

Leave a Reply