Haute Route: Etapp 2 – Fortfarande fräsch!

Dag 2, fortfarande pigg och fräsch så det är bara köra på i lagom takt!

Etapp 2:
stage2mapP
Start: Font Romeu 08.00
Mål: Ax 3 Domaines (11:45-15:35)
Längd: 120 km
Höjdmeter: 3000 m+/3300 m-

Start redan vid 8 betyder väl uppstigning vid 6, helt ok, inte omänskligt tidigt och mitt i natten. 3000 höjdmeter och 12 mil står på schemat, det är ändå en rejäl portion höjdmeter som ska avverkas under dagen. Väderprognosen är fortfarande lovande så det gäller att hålla sig rejält med vätska och vara smart i värmen.

Höjdprofilen:
stage2profileP

Höjdprofilen ser ur ett personligt perspektiv EXTREMT bra ut första halvan, den där terrängen äter jag till frukost 365 dagar om året. Stigningarna som är utmärka går aldrig över 5% och det är ju mesta dels utför hela vägen till stigning nummer tre som är RÄTT rejäl. Med betoning på rätt. Här kommer min 32a komma till användning.

De sista två stigningarna:
COL-DE12
Ax_Bonascre_Ax_les_Thermes_profile

Rött är över 10%, det är en hel del rött här. Jag bävar, kraftigt. Ena stigningen är 14.9 km med snittlutning på 8% och den sista 8.4 km med en snittlutning på 8.5%. Ingen av klättringarna ser ut att bjuda på mycket vila heller. Det går konstant uppför, jag är glad för att det är lite blått (och extremt lite grönt) ibland för det kommer vara en lättnad att gå från +10% till 6-7%.

Bara andra dagen, gäller att hålla sig lugn och inte slösa för mycket energi och ta ut sig för hårt. Det är fortfarande 5 dagar kvar efter idag liksom!  1 down 6 to go!

Leave a Reply