Haute Route: Etapp 4 – Fy i helvete då!

Nu börjar det bli jobbigt på riktigt och idag kommer nog den svinigaste dagen av dom alla. Jag höll nästan på att börja gråta igår på briefingen när dom presenterade dagens etapp. Puh! Usch! Fy f´n! Herregud! Skjut mig! Och så vidare…

Etapp 4:
Stage_4_HRP_map
Start: Bagnères De Luchon 08.00
Mål: Argelès Gazost (12.05-16.00)
Längd: 119 km
Höjdmeter: 3800 m+/3900 m-

Jag vet inte ens vad jag ska säga om det här, start 8 är i alla fall skönt för då får man sova lite extra. Uppstigning vid 7 räcker nog, även om jag fått en ovana av att vakna ganska exakt 5 och sen ha lite svårt att somna om. Sen är det bara ett rent helvete från start till mål ungefär, den ena klättringen värre än den andra. Titta bara?

Höjdprofilen:
Stage_4_HRP_profile

Tripp, trapp och trull. Vad är det där liksom? På briefingen igår nämndes “väggar” med 15-16% i flera hundra meter. Herregud, jag kommer dö. Överlever man den här dagen så överlever man allt. Det kommer däremot INTE gå speciellt fort. Jag hoppas cut:en inte är i farozonen, det är ju mycket nedför också så förhoppningsvis borde det gå bra.

COL-DE~1
Hourquette_dAncizan_Ancizan_profile
Col_du_Tourmalet_Sainte_Marie_de_Campan_profile

Jag vet återigen inte vad jag ska säga, det börjar ok med den första stigningen. Den kommer vara jobbig, men minst jobbig för dagen. Sen är ju början av Hourquette bland det värsta jag sett, puh. Där kommer det ta emot. Sen att avsluta med Tourmalet är ju bara det galet.

Skönt återigen att inte behöva avsluta med en stigning utan få rulla ut benen nedför och på platten en stund innan målgång.

Nu är det bara hålla tummarna för att benen håller. Det börjar tyvärr antydas till kramp här och var i benmusklerna så jag hoppas att dom inte ger upp under morgondagen utan att dom orkar med. Fy f´n, nu finns det ingen återvändo! 3 down, 4 to go!

Leave a Reply