Haute Route: Etapp 5 – Tourmalet två gånger på ett dygn

“Vilodag” idag, det betyder TT uppför Tourmalet. Jag tänker INTE köra TT, jag tänker köra en riktig mysdag. Det är individuell start och ingen cut off, min start går strax efter 10. Vid 8.10 kommer en taxi och hämtar mig plus cykel och kör oss de 19 km uppför som det är till starten. Dom andra tänker cykla dit, jag tänker INTE ta ut mig en meter för mycket imorgon.

Lat? Njao. Smart? Ja, mer åt det hållet. Sen kan jag såklart rulla de 18.5 km det är nedför berget plus de 19 km som det är till byn där vi bor efteråt. Men inte 19 km extra uppför, jag vägrar.

Etapp 5:
untitled
Start:Luz Saint Sauveur (10.06)
Mål: Col du Tourmalet
Längd: 18.5 km
Höjdmeter: 1500 m+

Är väl inte så mycket att säga om saken, var smart och håll ner tempot och rulla bara igenom så lugnt som möjligt. Imorgon blir en riktigt tung dag så det är ingen idé att ta ut sig i onödan idag.

Höjdprofilen:
untitled2
Col-du-Tourmalet-Luz-St-Sauveur_profile

Det börjar snällt och slutar elakt, ungefär som resten av veckans etapper varit. Känns skönt att få en kort dag äntligen, det blir onekligen rätt tröttsamt med 6-7-8 timmar i sadeln flera dagar i rad.

4 down, 3 to go!

Leave a Reply