Haute Route: Etapp 6 – En kamp mot det mesta

Så, dags för dagen D och antagligen det sista värsta som den här veckan bjuder på. Överlever man imorgon så överlever man det mest, etapp 7 är väldigt snäll så imorgon är sista riktigt tunga dagen.

Förutom att kroppen börjar bli trött, benen börjar bli trötta så börjar rumpan bli rätt så irriterad på att cykla. Jag har dessutom ett par byxor som har en sömm som inte går så bra (har jag kommit på nu), så efter att sömmen gav viss irritation för någon dag sedan så har det undan för undan blivit bara värre. Idiom och assoskräm can only do soooo much! Det finns nog ingen räddning på mitt rumpskav, det är bara lida och låta det läka ihop när veckan är över. Men det är en kamp nog så jobbig att behöva uthärda sista 2 dagarna. Suck, vad onödigt.

Etapp 6:
untitled3
– Start: Argelès – Gazost 7.30
Mål: St-Jean-Pied-De-Port (12.25 – 17.05)
Längd: 150 km
Höjdmeter: 3350 m+/3600 m-

Etappen då? Vad ska man säga? Jag vill inte säga någonting som antyder att det inte ser så farligt ut för det kommer antagligen vara ännu en dag i lidandes tecken. Lyckligtvis är det färre höjdmeter i förrgår (500 meter färre) och 30 km längre vilket betyder att det inte är lika branta klättringar. Det tror jag gynnar mig mer, jag börjar tröttna på branta klättringar.

Höjdprofilen:
untitled4

Dagens stigningar i detalj:
• Col du Soulor, 1474m altitude, 967 metres altitude gain over 18.5km (5.2%)
• Col d’Aubisque, 1709m altitude, 240 metres altitude gain over 10km (4.1%)
• Col de Marie-Blanque, 1035m altitude, 577 metres altitude gain over 11.5km (4.1%)
• Col d’Ahusquy, 1078m altitude, 833 metres altitude gain over 14.5km (4.5%)
COL_DU~1
Col-de-lAubisque-Soulor
Col_de_Marie_Blanque_Luvie_Juzon_profile
Ahusquy_Tardets_profile

Ingen klättring snittar mer än 5% och återigen vill jag inte antyda att det ser “lugn ut” men det ser betydligt bättre ut än höjdprofilen i förrgår. Jag gissar att det blir ännu en jobbig dag i sadeln men betydligt mer hanterbar än i förrgår, det är förhoppningen i alla fall. Sista biten upp för Tourmalet i förrgår var verkligen för hemsk.

Det här blir fin fint det, inte så mycket att göra annat än att bara köra på! 5 down, 2(!) to go!

Leave a Reply