Haute Route: Etapp 7 – Nu är det bara nedförsbacke

Det är både magiskt och sorgligt att sista etappen närmar sig med stormsteg. Vad tomt och annorlunda det kommer bli sen när det är över. Det är helt otroligt vad veckan har gått fort även om det bitvis varit mycket smärta och lidande.

Etapp 7:
untitled5
Start: St-Jean-Pied-De-Port, 8.30
Mål: Anglet Basque Coast, (12.58 at km 75)
Längd: 115 km
Höjdmeter: 1800 m+/1900 m-

115 km imorgon men det är bara 75 km inkluderat i loppet och sen är tidtagningen avslutad för veckan. Därefter väntar kortege ner till Biarritz. Det är alltså 75 km som står mellan mig och finisher-tröjan. Håll tummarna för att allt håller som det ska så ska vi nog kunna ta hem det här. Let´s!!

Höjdprofilen:
untitled6

Tre stigningar och efter den här veckan tänker jag inte ens börja med att säga någonting om att det ser ok ut. För det har varit så mycket överraskningar och branta stekheta klättringar så det är mycket möjligt att det blir exakt samma sak imorgon, den som lever får se. 1800 höjdmeter är i alla fall bättre än +3000 höjdmeter så det kan man ju vara nöjd över.

Klättringarna i detalj:
COL_DI~1
Puerto_de_Otxondo_Dancharia_profile
Col_dIbardin_Urrugne_profile

Det blir KUL det här! Hemlängtan och nedförsbacke hela dagen!

6(!) down, 1(!) to go!

One thought on “Haute Route: Etapp 7 – Nu är det bara nedförsbacke

  1. Lycka till! Det har varit underbart roligt att följa dig under vecka, ja hela sommaren. Helt klart är detta det jobbigaste du gjort. Just nu sliter du som bara den, när man ser på stigningen ser det ut som du cyklar uppför en vägg. Kör hårt nu sista dagen sen får du fira, du gjorde det!

Leave a Reply