Haute Route: Videomaterial

Jag sa ju att det sista inlägget ännu inte var skrivit även fast jag tänkte det (det kanske är 5 kvar, eller något, sen ska jag låta er slippa ältandet, jag lovar!).

På varje etapp så filmades det med stationära kameror, jag har faktiskt inte alls noterat dom här kamerorna speciellt ofta. Att dom funnits vid tidtagningsmattorna har jag noterat, men det har även funnits kameror lite var som helst längst vägen men dessa har jag nog inte alls noterat. Kan ju hända att det var tillräckligt jobbigt att cykla utan att leta kameror?

Hur som helst, filmerna kostar tyvärr pengar och det har jag inget utbyte av att betala för utan det räcker med bilder (officiella och egna). Däremot fick vi etapp 4 gratis i dagarna. Jag bara måste dela med mig, det är så fantastiskt.


Det är så mycket lidande i mitt ansikte, typ mest hela tiden. Det var ju under etapp 4 som jag hade ett litet sammanbrott sista 2 km innan jag nådde toppen av Tourmalet. Jag tycker nästan det syns i ansiktsuttrycken från hela filmen. Det gör ont, det är segt, det är smärta och det är inte så mycket glädje utan mest en kamp.

Sen när jag tuffar mig uppför Tourmalet med knapp styrfart (näst sista sekvensen med massa bilar i bakgrunden) så ser det ju verkligen ut som om jag ska välta för att det går så långsamt. Ser ut som om jag ska börja gråta vilken sekund som helst också, oerhört roande (nu i efterhand i alla fall).

Kul med ett filmklipp, lite roande och väldigt beskrivande om hur det kändes!

Leave a Reply