Årskrönika 2014 Q1 – Eller var tog all snö vägen?

Jag tänkte kanske att det kunde vara roligt att sammanfatta cykelåret 2014? Mitt cykelår alltså, kanske ryms det lite annat också, men det är nog typ 97% cykel.

Det började storslaget redan på min födelsedag den 27/12 (2013) alltså med att jag avslöjade mitt deltagande i Team Crescent.
1

Sen fortsatte det med nytt år och nya äventyr, januari och februari bestod mest av intervaller på trainern i vardagsrummet och riktig vintermörkercykling på MTBn!
2
7

Diverse olika höjdpunkter förgyllde mina vinterturer, bland annat är ju rävungen som festar loss på rådjurskadavret ganska svårslagen. Vad är oddsen för att få bevittna det?
4

Eftersom jag inte hade lärt mig cykla MTB i skogen så såg mina ben ut såhär nästan hela vintersäsongen (jag vet inte om det blivit mycket bättre idag, men ändå).
3
Jag blev varken baddräktsmodell eller MTB-proffs under 2014, något för 2015?

Årets inledning bestod dock inte bara av mörker och vurpor, det fanns en hel del soliga och njutfulla stunder också. Bland annat besök i Endurospåren uppe vid Arlanda (eller kanske världens längsta transportcykling för att cykla lite MTB).
5 6

Det var inte bara cykel på agendan under vintermånaderna, jag gillar ju längdskidor och har som tradition att åka Engelbrektsloppet (60 km) årligen. Trots att det inte var någon snörik vinter så blev det ändå några pass och slutligen ett Engelbrektslopp i usla förhållanden med ännu uslare spår.
8 9

För att få lite extra vinterkänsla så spenderas en långhelg uppe i ett snödränkt Sälen!
11

När det var slut på vinterlekarna så levererade Cycleurope lägligt nog en ny leksak som jag spenderade många timmar på under våren.
10
12

Det första kvartalet avslutades med väldigt lynnigt väder, snökaos och barmark om vart annat men till slut rejäl sommarvittring…
13 14

Sen kom det i vanlig ordning ett nytt snöoväder och det blev till att klä på sig rejält igen.
16

Men en vecka senare var det bart igen och det var äntligen dags för racer-premiär redan i slutet på Mars.
15

To be continued med Q2..

Leave a Reply