Laddar upp för Mallorca!

Om inte ens fyra veckor är det dags för årets första utlandscykelresa, nämligen den traditionella påskresan till Mallorca. Under de senaste tre åren så har jag rest till Mallorca under lite olika former, först med Camp Mallorca, sen med Camp Mallorca i samarbete med Fredrikshof som halvguide och förra året åkte jag helt solo med ett gäng vänner istället.

I år går resan tillsammans med Trip On Sport och det blir även premiär för att vara “riktig” guide och inget semiguidande som 2013. Resan är även nu i samarbete med Fredrikshof så det kommer vara ett gigantiskt gäng klubbkompisar på plats.
12

Bara för att säkra upp att det blir lite fri och egen cykling också så åker jag ner hela 6 dagar innan själva guideandet börjar. Det känns rätt skönt att få bekanta sig med omgivningarna runt S´Arenal där jag inte cyklat så mycket tidigare. Det är även skönt att hinna cykla lite egna rundor runt ön innan det är dags att visa alla andra runt.

Ryktet går bland annat om att vägen ut till Formentor, som varit katastrofdålig, äntligen fått ny asfalt precis hela vägen ut till fyren. Det betyder alltså att dit MÅSTE man ju cykla, desto värre är det ju på andra sidan ön så det kommer bli en nätt dagstur på 172.7 km. Men jag och Roberto är redo, vad kan gå fel?
123

Annars är planen att hålla sig i nederkanten av Mallorca och utforska den sidan av ön. Tidigare har jag bara cyklat där när vi cyklat den traditionella 20-milaren runt ön, och av det lilla jag sett då så ser det väldigt lovande ut.
34

Oavsett så är ju Mallorca inte så stort så det går ju egentligen att ta sig ungefär var som helst, oavsett var man bor. Känns helt bisarrt att det snart är dags igen, tiden verkligen flyger förbi och det känns som om det var höst bara i förrgår. Vet inte om det är ett tecken på att man börjar bli gammal när man känner att man inte hinner med tiden, i så fall är det ungefär där jag befinner mig just nu i livet.

Oavsett så kommer det förhoppningsvis bli ännu en fantastisk resa med alla klubbkamrater (det är nästan halva behållningen, att åka ensam skulle ALDRIG vara samma sak. Hemska tanke det där med ensamhet). Därför ska det bli spännande att se om jag överlever första 1.5 dygnet då jag faktiskt är HELT ensam…. hur ska det sluta?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply