Haute Route: Det är tydligen dags “snart”

Herregud, jag fick ett paket från Frankrike häromdagen. Funderade extremt länge innan jag öppnade för att försöka komma på vad det kunde vara, “jag känner ju ingen i Frankrike väl?”, “jag har inte beställt något” och så vidare. Men när jag väl öppnade så klarnade det mesta och det var Haute Route-organisationen som var avsändare.
DSC_0370DSC_0369I paketet låg inget mindre än två exemplar av den officiella Haute Route 2015-guiden, någon som är sugen? Själv blir förnekelsen ännu mer total när dom börjar prata om att det bara är “veckor” kvar. Vad då veckor? Det är väl minst ett år eller två kvar? Eller? Hur ska jag annars hinna få tid att träna “tillräckligt”? Jag kör ju den sista av de tre eventen så för min del är det målgång om ganska exakt 3 månader så det är faktiskt så mycket som 10 veckor kvar, det är väl gott om tid?

HERREGUD människor det är ju ingen tid alls!!!
Måste jag börja träna på riktigt nu eller?
Var är alla berg i det här avlånga landet egentligen?
Ska jag behöva emigrera till Mallorca?
Behöver jag inte gå ner lite mer i vikt?
Måste jag sluta äta choklad HELT nu eller?
Undra om en dyrare cykel kommer hjälpa mig? Ett par nya hjul kanske?
Nya skoöverdrag kanske kan tjäna lite gram uppför?
VARFÖR VARFÖR VARFÖR VARFÖR??

Frågorna är många, svaren desto färre. Jag kunde ju bara nöjt mig med fjolårets bedrift att överleva Haute Route Pyrenees men inte jag inte. Istället så anmäler jag mig till Haute Route Dolomites Swiss Alps samtidigt som dom drar den mest utmanande bansträckningen i Haute Routes historia för just Dolomites-Swiss-Alps-veckan!!

800 km, 23500 höjdmeter uppåt (och bara 13500 nedåt)! Jag gråter kanske mest över att alla andra Haute Route event har lika mycket upp som ner ungefär. Men vi kommer få klättra 10.000 höjdmeter MER än vi får åka ner. VARFÖR?? VARFÖR? VARFÖR? Åka utför är det roliga ju, det är ju där man tjänar tid.

Men annars så börjar veckan med en riktig käftsmäll med en Marmotte-etapp från Geneve till Crans Montana på nätta 176km, +4500m/-2300m!
DOLO_StageMaps2015-01 Dolomites_Profiles_Stage-01-01
Jo, men, ja, nej, men, ja, nej, men, det blir väl KUL. Jag minns ju hur jag mådde i kroppen efter Marmotte i fjol, jag kan ju inte påstå att jag var sugen på 6 cykeldagar till och ytterligare 19000 höjdmeter… . ..

Herregud, vad har jag gjort?

Leave a Reply