La Marmotte 2015 närmar sig

Snart är det bara en vecka tills vi (22(!) hela personer) åker ner till Frankrike och Bourg d´Oisans för att njuta av en veckas alpcykling innan det är dags för La Marmotte den 5/7. Det tråkiga för den här gången är att bansträckningen inte är den klassiska “vanliga”. En vägtunnel höll tydligen på att kollapsa(!) på vägen nedför Galibier så den vägen har varit stängd sedan april. Så man har fått ändra om, det blir ingen klättring upppför Telegraph och Galibier utan vi kommer få njuta av Col de la Croix de Fer istället.

Ärligt talat så höll jag på att göra ner mig när jag cyklade i dom där tunnlarna utför Galibier i fjol. Jag är inte rädd när jag kör utför, aldrig någonsin, det är det bästa som finns. MEN det är någonting med att köra utför i långa tunnlar utan belysning och med övriga trafik runt omkring. LIVSFARLIGT säger jag, men ingen har ju dött hittills så det är säkert bara jag som har dåliga nerver. Men det är hur som helst bisarrt läskigt, till slut när man bara ser mörker så tappar man känsla för vad som är rakt fram och det där ljuset långt långt bort ger minimalt med hjälp. Korta tunnlar där man ser slutet är inga problem, men långa tunnlar är bara läskigt, känslan när man inte vet vad som är rakt fram längre och det bara är mörkt runt omkring är INTE trevlig. Men nog om det.

Ny bana:
nouvelle-carte-modlise-marmotte-2015 profil-marmotte-2015-new

170 km och 5100 höjdmeter i ett nafs!
Man har alltså lyckats kapa 4 km och lagt till typ 300 höjdmeter i och med den nya banan. Så egentligen finns det ingenting att klaga på, men det kommer ju inte gå att jämföra sig mot i fjol (vilket leder till slutsatsen att vi kommer köra loppet även 2016). Däremot är det grymt att sista anhalten, Alpe d’Huez är kvar, det är ju nästan den man kommer dit för. Att få köra runt den där banan och överleva över 4000 höjdmeter och sen “bara” ha Alpe d’Huez kvar är magiskt (eller Läs: Jobbigt, väldigt väldigt jobbigt).

Jag tror det kommer bli roligt, jag satsar på SUB10, det funkade ju på Vättern så det borde väl funka här också? Förhoppningsvis, jag är ju ingen bergsget så om det nu bara blir SUB10h30min så är det också ok, det är faktiskt ok med “bara” SUB11 också. Men sen är det inte längre ok, jag måste ju vara bättre än mina 11h32minuter i fjol (då fikade jag väldigt mycket, mest på grund av rädsla att ta slut, i år vet jag att jag inte kommer ta slut så det kommer bli minimalt med fika). Eeeh, helt ärligt nu, bara jag kommer i mål är jag nöjd!

10 dagar till avresa!
DSC_3899-1
Blir det orange lysmask i år igen eller inte? Återstår att se…

4 thoughts on “La Marmotte 2015 närmar sig

  1. Hehe, vi ses lite tidigare än i Geneve mao! Flyger ned den 2:a och ska bika lite före/efter La Marmotte så vi kanske syns där nere! Håll utkik efter Team Norrbotten, enda i år som kör i den tröjan så det borde göra det lite enklare!

Leave a Reply