Långrunda i Roslagen

Igår var jag och 14 andra cykelkompisar ute på en riktig social långrunda upp i Roslagen. Det började som en Vänern Runt-återträff, sen bjöds det in lite vänner här och lite vänner där och till slut blev vi 15. Vi träffades vid Hofvets klubbstuga uppe i Täby för vidare färd mot Roslagen. Ledarkollega Jenny hade ritat ut en fantastisk fin rutt som gick norröver på mestadels små och väldigt vackra småvägar med väldigt lite bilar och fin natur. Väderprognosen såg ju lovande ut med sol, lite moln och typ inget regn.
1OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev en väldigt fin dag med 20 mil i sadeln, jag valde att lufta Wilieran för en gångs skull för att hon mest står i garderoben och gråter om dagarna. Jag hade till och med utvecklat en spontan punktering sen jag sist använde henne för nästan exakt ett år sedan på förra årets ledaravslutning med just Fredrikshof. Men med lite fix och lite kärlek så gick hon att göra cykelredo ganska enkelt. Exan är nedpackad för alpäventyr och har jag två cyklar så borde jag ju använda den andra ibland också.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi stannade ute på Marholmen för lunch och det var fantastiskt fint där ute och väldigt god mat. Tyvärr fick vi dagens enda riktiga regnskur precis innan lunch så det var skönt att få sitta en stund i solen och torka upp lite.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Precis när vi rullade iväg sedan för hemfärd så var himlen kolsvart åt ena hållet…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medans den var sommarpittoresk åt andra hållet…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inte så mycket att orda om egentligen, en fantastiskt fin runda på 20 mil (inräknat till och från Täby hemifrån också). Sedan avslutade vi på Bockholmen med nästan två timmars häng i solen vid vattnet med en drink i handen. Nu borde jag ha nog med energi för att orka cykla runt i alperna i en vecka.
ab-1

Bara några timmar till avfärd, ÄNTLIGEN!

Leave a Reply