La Marmotte 2015: Värmeslag

Årets Marmotte kan egentligen sammanfattas med ett ord och det är VARMT!

Det var en lång dag, men temperaturen tyckte jag personligen var helt ok hela vägen tills man kom ner från Croix de Fer på hemvägen. Nere i Bourg var det tryckande hett och uppför Alpe d’Huez var det varmare än något jag tidigare upplevt på cykel.

Blir en kort race report nu, men jag hade det jättebra och kände mig jättestark hela vägen fram till Alpe d’Huez. Jag hade en 10h15min tid på gång men värmen uppför Alpe d’Huez var överjävlig och jag fixade hela enkelt inte att cykla i närmare 40 grader. Första 5-6 serpentinerna var fruktansvärda och jag funderade många gånger på om jag skulle vända hem och bryta istället. 4 personer i sällskapet fick bryta just på grund av värmen så då kan man ju ana att det var lite hett.

Lyckligtvis blev det svalare ju högre upp man kom och dessutom fanns det vattenslangar, bäckar och folk som hällde vatten på en överallt. Jag hade inte överlevt om jag inte fått typ möjlighet att svalka mig 10 gånger längst med vägen.

Blev en silvermedalj och 25 minuter bättre tid än i fjol, men jag är grymt besviken ändå eftersom jag blev knäckt av värmen. Men det gick inte att göra mer än jag gjorde, kroppen klarade inte av att kyla sig och det blev som det blev.

Får väl bli revansch 2016 då antar jag!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply