ITU World Triathlon Stockholm 2015: På andra sidan

I helgen befinner jag mig på andra sidan av träningens ljuva värld, det vill säga att jag inte behöver anstränga mycket så mycket fysiskt och jag har definitivt inga träningskläder på mig. Istället befinner jag mig på Stockholm Triathlon som Teamledare/sträckansvarig för Norrbro/Lejonbacken. Det är inte ett så betungande uppdrag och ju bättre väder (och ju fler funktionärer jag har) desto bättre blir själva uppdraget. Fast egentligen går jag mest runt och låtsas att jag är någon viktig person och att jag är speciell (tror ingen går på det, kanske lika bra det). DSC_0473-1
DSC_0484-1
DSC_0476-1
Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och göra som ITU säger. Och man kan räkna med att varje gång det ska göras någonting viktigt på banan så dyker det upp en svartklädd tysk och berättar vad som ska ske (om man nu hade missat det själv). Det är inte så att man litar på att funktionärer ska fixa detaljerna och det tycker jag dom gör helt rätt i, vi är ju där frivilligt och princip gratis och detta är deras heltidsarbete. Det är ju ett världsklassarrangemang så då måste man se till att det efterlevs också. Men det är skönt för oss Teamledare/Sträckansvariga också, då vet man att ingenting lämnas åt slumpen! Idag körde i alla fall damernas elittävling och det allt gick bra, någon vurpa (men inte hos mig) men det verkar inte ha varit någonting allvarligt.
DSC_0489-1
DSC_0487-1 DSC_0496-1 DSC_0498-1 DSC_0511-1 DSC_0513-1DSC_0491-1
Precis som i fjol har vi Garmin PowerZone på Norrbro och att dom spelar stenhög musik hela dagen piffar i alla fall upp min dag rejält. Om jag hade begåvningen så skulle jag sluta med det här med programmering och göra någonting med musik istället, men jag tror man behöver vara något annat än tondöv om det ska fungera….

Nej, en lättsam och välfungerande dag. Imorgon blir det lite värre dock då vi först ska ordna för motionstävlingen mellan 8-14 och sedan elittävling-herrar från 15.36 (idag var det bara elittävling damer som gick). Men det ska nog gå det med, gäller att dricka mycket och hålla sig undan solen om det går, det är nog det värsta problemet just nu.

Leave a Reply