Haute Route – Etapp 2: Nej, men 6 mil slätmota är ju kul

Redan dags för etapp 2, bara till att njuta, snart är veckan över…

Crans-Montana – Andermatt
144km | 3150M + | 2100M –
DOLO_StageMaps2015-02
Dolomites_Profiles_Stage-02-01
Ascents of the day
Furkapass, 2,436M (1st class) 893m of altitude gain over 12.3km, 7.3% average
Oberalppass, 2,046M (1st class) 604m of altitude gain over 10.6km, 5.7% average

Det är start vid 07.00 och 55 km utanför tidtagningen, mest utför, platt (d.v.s svagt uppför) och några små små små klättringar. Sen väntar ju två jättepass, eller åtminstone ett jättepass och ett ganska stort pass. Först Furkapass, som inte är 12.3 km som det står ovan för klättringen börjar ju egentligen nästan redan från km 60 som syns på bilden ovan. Därefter utför och sen uppför Oberalppass och sen är vi hemma. Det ska vara 13 grader vid start, 18 grader nere i dalen och sen 8 grader uppe på Furkapass och runt 10 på Oberalpass. Lägg på lite regn på det så blir det fin fint, kommer vara skönt och behagligt att åka utför imorgon, verkligen.

Furkapass:
Passo_della_Furka_Realp_profile

Oberalppass:
Passo_dell_Oberalp_Andermatt_profile

Efter morgondagens etapp väntar veckans enda busstur, tyvärr 3(!!)h från Andermatt till St Mortiz där vi bor 2 nätter (eftersom det är TT på onsdag). Jättetråkigt med bussturen som kommer ta upp hela kvällen imorgon, men så är det. Ifjol hade vi också en busstur men det var på morgonen dag ett, ut från Barcelona i typ 2h. Det är bara gilla läget, jag ska ta med mig datorn och se hur länge batteriet håller…

Men först 144 km, 3150 höjdmeter och REGN!

Leave a Reply