Haute Route TC: Äntligen positiva vindar!

Strava
Märks på pulsen nu att kroppen är sliten igen..

Start 7 i morse och jag kände mig lite piggare när jag vaknade, mindre snuvig men lite rossligare i luftrören kanske men inte så farligt. Starten var tydligen 10 km nedåt, vilket kanske inte alla hade uppfattat, jag anlände dit med 3 minuter tillgodo och hamnade sist. När vi rullade iväg kom det fortfarande cyklister ned från berget med sina ryggsäckar, surt att missa tåget. Någon rullade till och med starten med ryggsäcken på.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lunkar på i vanligt tempo över dagens första klättring och det går bra, jag är inte sist men det är inte speciellt många efter heller. Drar vidare mot dagens andra klättring och när det återstår ungefär 6-7 km så blir jag varse att kvastbussen är på G idag och dom har tydligen plockat upp typ 20 personer och vi har inte många minuter tillgodo. Paniken blir ju total, är det något man inte vill så är det ju att bli kvastad. Men döm om min förvåning när det ändå finns lite energi i kroppen och jag kan öka ett snäpp. Rullar över toppen med god marginal och vet att jag kommer plocka massa tid i stundande utförskörningen. Jag är så glad att jag är så förhållandevis bra på att köra utför, för jag plockar verkligen 5-10 minuter på de som är runt omkring mig på de längre utförskörningarna. Tid som de sen måste ta igen uppför som jag får gratis utför bara för att jag vågar släppa på bromsen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 14199421_10155279093503636_4261666564007481260_n OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg upp mot dagens sista klättring så tittar jag hela tiden mig om ryggen för medcyklister och kvastbuss. Men ingenting syns till. Jag är helt förvånad när jag lyckas ta mig de 15 km upp utan att bli upphunnen. Det känns skönt och nu vet jag att etappen är i hamn. Det väntar 25 km varav majoriteten är utför så det är ingen risk att någon ska komma ikapp mig där direkt, oerhört skön känsla. Positiva vindar, äntligen!! OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERARullar över mållinjen med energi och väl innan cut off:en, helt otroligt. Nu ska vi ju inte ropa hej för tidigt, jag är fortfarande risig. Men det var skönt med en dag med lite mer positiv känsla, de senaste 4 etapperna har verkligen till stor del varit skit. 

Tyvärr står jag fortfarande som DNF efter jag missade tiden igår, jag förstår inte varför dom håller på som dom gör. För mig betyder ju DNF att man inte gick i mål, jag tycker det är så himla tröttsamt att ge DNF till oss som kommer “för sent”. Vi har ju fortfarande genomfört hela etappen. Ska ge det ett försök och gnälla lite sen, men annars så struntar jag i det. Jag vet ju vad jag genomfört och inte och det räcker gott och väl för min del!

Imorgon Geneve och del 2 av den här resan avklarad, så himla skönt!!

Leave a Reply