Slutplanering för Haute Route

De sista pusselbitarna för resan till och från Haute Route håller precis på att falla på plats. Loppet går ju från måndag 1/9 till söndag 7/9. Jag har precis lyckats bokat mig ett flyg till Barcelona redan fredag eftermiddag. Det känns ganska skönt att komma ner i god tid och hinna acklimatisera sig innan det är dags att bekänna färg. Stressa är inte behagligt, stressa när man ska cykla 790 km och 19500 höjdmeter är i allra högsta grad inte en bra uppladdning.

Nu får vi fredag kväll + 2 hela dagar till att skruva ihop cyklarna, provcykla lite, packa om våra väskor och drop:a det vi inte behöver under loppet + cykelväskan hos arrangören samt packa om det vi behöver i den officiella väskan som följer med oss under loppet. Kan ni tänka er att göra det här i panik? Det är inte så kul att upptäcka att man t.ex. glömt att lägga cykelskorna i rätt väska och den där favorittröjan som man sett sig i hela veckan den är också borta.. o.s.v… nej, tack.. både skorna och favorittröjorna ska med! Kanske några par byxor också… blir väldigt naket och obekvämt annars!

Loppet går ju från Barcelona och upp till Biarritz på franska västkusten!
general3

Sen kommer utmaningen hur man ska komma hem? Och när? Jag skulle gärna ligga på stranden, helt apatisk och nöjd, i typ 2 veckor och förtränga mitt liv hemma helt men jag har tyvärr inte riktigt tid med det. Jag sparar gärna lite semester till i sommar också, så man kan få sina fyra veckor i slapp-mode, och då finns det inte så många dagar kvar att spela med efter alla inbokade cykelresor fått sitt också.

3 nätter ska jag i alla fall unna mig i Biarritz och San Sebastian (vi flyger hem från San Sebastian så det blir kanske en natt där).
biarritz-city
Biarritz, Frankrike..

SanSebastianConcha
San Sebastian, Spanien… 

Det känns som om en liten minisemester efter loppet är bättre än att bara dra hem i panik på en gång. Biarritz och San Sebastian verkar dessutom vara två riktiga pärlor så ännu mer anledning att stanna kvar. Så kan man njuta av sitt förhoppningsvis genomförda stordåd på något lagom lyxigt hotell! Eller det behöver inte vara så lyxigt, det blir lätt sk*tnödigt när det “ska vara”, det räcker med havsutsikt, gigantisk säng och halvstor balkong. Kanske lite room service.. och champagne…. och kanske lite choklad också! Då är jag nöjd! Mer än nöjd! Torde inte vara så svår-fixat.

Så nu är det väl bara att hålla tummarna för att jag inte cyklar in i en bergvägg några dagar tidigare och får spendera minisemestern i gips-vagga. Det vore hemskt mycket waste….

Leave a Reply