Teknikutveckling: Det går ju framåt det här

Jag har precis börjat göra världens upptäckter på MTB:n! Trots att min hårfärg snarare är åt det ljusbruna hållet med kanske lite röd ton så undrar man ibland om det inte är så att skallen är totalblond och full med bomull egentligen? (Ja, jag vet, blondiner är inte uteslutande fulla med bomull.. just kidding!).

Ganska ofta när man cyklar i skogen så ligger det ju antingen stockar tvärs över stigen, eller stora stenar, eller längsgående fåror som man måste försöka ta sig över smidigt och inte köra fast i. Jag har ju lite “hursvårtkandetvara“-mentalitet, eller “detärbaraköra“… det behöver inte vara så krångligt liksom, känns det bra så go for it! Det funkar ju oftast i de flesta avseendena i livet, jag tycker det är effektivt och bra!

MEN… när det ligger en stor stock i vägen så funkar det ju inte att bara kötta på. Eller det har funkat ibland… men tar sats, blundar gärna för att det känns lite obehagligt, och hoppas att om man bara kör tillräckligt hårt in i stock-f´n så kommer framhjulet magiskt flyga över.. ehrm… det har visat sig sådär framgångsrikt… med lite tur tar det bara tvärnit och man hinner sätta ner ena foten innan man flyger över styret. Med lite otur hinner man ingenting annat än att flyga över styret. Men hallå liksom.. MAN KAN JU HOPPA ÖVER HINDRENA OCKSÅ JU!!!

Ibland går verkligen inte hissen hela vägen upp… varför har jag inte ens försökt lyfta på framhjulet och utnyttja fjädringen lite innan? Varför tror jag att en stock går att bara köra rakt in i så kommer man magiskt flyga över? Ehrm… blond alltså… undra hur jag tog mig igenom 5 år på KTH? Egentligen?

Men därför blev jag såklart extra glad när jag nyligen hittade den här artikeln i “Svenska Cycling Plus“! En helt ny värld öppnar sig… polletten har trillat ner, hissen är på väg hela vägen upp, indianerna är tillbaka i kanoterna! Det är fantastiskt, vilket halleluja-moment!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag testade mina nyfunna kunskaper lite under gårdagens cykelpass i Knalleborg och det finns tyvärr inga riktiga hinder där, men väl ganska många backkrön som man kan hoppa ut för. Mycket roligt! Mycket mycket mycket roligt!

Nu behöver jag bara lite mer stockar och stenar så jag kan testa mina mad jumping skills på riktigt! Det är bara hålla tummarna för att det är en mycket mer effektivt approach än att bara köra rakt in i väggen!

Leave a Reply