Drömmer om nya resmål

Tyvärr är jag i något slags mellanmjölksland mellan sjuk och frisk sen en vecka tillbaka. Jag försökte vila 3 dagar förra veckan och trodde att det hade gått över lagom till helgen. Men igår kväll gick det tillbaka igen och kvällens cykeltur är med andra ord hotad vilket är supertråkigt eftersom den gått en vecka sedan sist. Enda positiva är att Lidingögänget som vi skulle cykla med kastat in handduken innan jag gjorde det, alltid skönt att inte behöva vara den som bangar!

Lite ironiskt kanske att drömma om andra resmål när man har 4 olika resor inbokade inom en period av 7 månader. MEN…. drömma får man väl? Passar dessutom bra när man är halvrisig! Någon gång innan jag blir allt för slö, slapp och gammal så ska jag garanterat åka till Italien och cykla. Enda sedan jag såg den här fantastiska bilden på Stelvio så är förälskelsen total. 48 serpentiner, 25 km och 1800 höjdmeters klättring! Det kan väl inte vara fel?
1272870_565919823477970_242895533_o
Jag tror Italien bjuder på minst lika bra cykling som Mallorca, Alperna eller Pyrenéerna. 2015 kanske?

Det andra resmålet som jag börjat drömma lite om är lite närmare och lite mer “down to earth“. Det är nämligen våra egna svenska fjäll och en MTB istället för en racer. Jag läste en artikel i en cykeltidning nyligen (tyvärr glömt vilken det var) om MTB-resor till just fjällen och det räckte med några fina bilder så börjar dreglet rinna i mungipan. Lättpåverkad? Nej! Kanske bara lite entusiastisk, det låter bättre.
Fjallcykel1080 mtb

Senhöst kanske? Eller så får det bara bli ett annat år, det är ju inte direkt bråttom att hinna med just “idag”. Jag har några till år på mig innan glansdagarna är över och cykel byts mot hammock och fågelmatning på landet!

Nu: Håll tummarna för att jag slutar vara mellanmjölkig och får ge mig ut och cykla ikväll! Frisk luft slår huvudvärk alla dagar i veckan!

2 thoughts on “Drömmer om nya resmål

  1. “48 steps to heaven” Stelvio var spännande, jobbigt men vackert. Hårdingarna kör upp från Bormio och sedan ner på andra sidan för att sedan åka tillbaka. Det är nog vad man skall göra om man är där. Bormio är en trevlig liten stad och det finns gott om andra klättringar att göra i området. Om du åker dit så bo på http://www.hotelfunivia.it/en_bike.aspx ett väldigt bra cykelhotell som har egna guider som göra turer till de olika topparna varje dag, bra förvaringsutrymme, fullständig verkstad, cykeltvätt mm. Rummen är enkla, maten är ok, bra frukost. Helt enkelt inte mycket att klaga på :)

    • Tack för tipsen Thomas, länken går direkt in i “drömresemåls-dokumentet”! Jag känner ju inte alls till området så alla tips är välkomna :)

      Jag har funderat lite på om man inte skulle köra Giro Delle Dolomites nästa sommar kanske…. eller första delen av Haute Route som ju går där också. Alternativ till etapplopp i området verkar det finnas! Eller så åker man dit och “fincyklar” lite och njuter bara.. hur njutbar nu Stelvio är egentligen? :)

Leave a Reply