Invigning av Le Mond – Stockholms nya Cykelcafé

I fredags var jag tillsammans med några vänner på invigningen av Le Mond, Stockholms nya Cykelcafé. Trots att Stockholm är både stort och har väldigt många cykelintresserade invånare så är det inte så gott om cykelvänliga restauranger och caféer och eftersom vi är ett fikande folk så är det ju lite tråkigt. Jag tror rent spontant att ett Cykelcafé är en lönsam affärsidé, men det är ju bara en gissning.

1620579_10152031705218505_154226292_n
Fotograf: Jonas Sköld

2014-02-28-17-36-45
Fotograf: Martin Söderlund

2014-02-28-17-48-19
Fotograf: Martin Söderlund

87473eeaa0c811e3b424126a3772ac55_8
Enda bilden jag lyckades ta själv, gäller att fokusera på rätt saker…

Caféet var genomtänkt när det gäller cykel och funktion, det fanns såklart en cykelparkering inomhus. Den tror jag kommer bli väldigt populär för oss som aldrig skulle få för oss att parkera dyrgriparna utomhus (dessutom cyklar man ju aldrig omkring med ett lås när man cyklar på riktigt). Vissa valde ju att hänga in en Nishiki där, som sedan även fick tjäna som klädhängare. Rent spontant skulle jag tro att just det är en cykel som går att lämnas utomhus, olåst, gärna med några sedlar och en lapp “ta mig” fastklistrad på styret, utan att den skulle bli stulen.

Folkungatan 67 är adressen och släng gärna in ett besök om ni har vägarna förbi! Jag tror Le Mond har potential att bli ett ställe där “hipstersöder” möter “svettocyklister”! Hängslen, ulltröjor och toppluvor blir lika rätt som alldeles för tajt lycra på alldeles för tjocka och alldeles för svettiga gubbar! Typ. Någonting i den stilen! Allt blir bara rätt!

3 thoughts on “Invigning av Le Mond – Stockholms nya Cykelcafé

 1. Hrmpf…. Nishikin är en trogen gammal vän som förtjänar att få komma in i värmen!

  “en cykel som går att lämnas utomhus, olåst, gärna med några sedlar och en lapp “ta mig” fastklistrad på styret, utan att den skulle bli stulen.”

  Byt ut “en cykel” -> “Karro” och “stulen” -> “uppraggad” så funkar den meningen minst lika bra!!

   • Det är bara ta tag i rattarna och visa vart skåpet ska stå..
    … eller..
    Det är bara ta ett strypgrepp och hoppas på det bästa..
    … eller …
    Hästsvansen sitter ju där av en anledningen…
    … o.s.v….

    Om ni behöver köpa er en kvinna kan jag tipsa om Malmis annars, rätt bra ruljans på helgerna!

Leave a Reply