Stockholms Landsvägscup 2014

Stockholms_Landsv-gs_Cup_sida_1

För oss som gillar att tävla så har Stockholms Cykelförbund precis gjort saken mycket mycket lättare genom att introducera “Stockholms Landsvägscup” till i år. Med tanke på att det är en helt ny cup så tycker jag man har lyckats ganska bra med programmet. Eller vad sägs om:

  • Giro de la Fiskartorpia (Norra Djurgården) – 6/5
  • Luma GP (Hammarby Sjöstad) – 20/5
  • Tempo di Bornsjön (Botkyrka) – 3/6
  • Skeppsholmen GP (City) – 18/6
  • FRA-tempot (Drottningholm) – 5/8
  • Storkällan GP (Älta) – 12/8
  • Falkentempot (Lisma/Haninge) – 19/8
  • Le Concasseur GP (Farstakrossen) – 2/9
  • Skeppsholmen GP FINAL (City) – 6/9

Jag är ju ingen GP-räv överhuvudtaget, inte någonstans, även om jag tycker att GP-lopp är ganska roliga att titta på. Det går ju undan och är lite mer fartfyllt än t.ex. linjelopp, men att cykla ett GP-lopp själv, det brukar gå sådär. Jag ska ändå försöka vara med på något av GP-loppen, förslagsvis något av det lättare. Jag tror t.ex. Luma är kuperat och väldigt jobbigt så det kanske är en dålig introduktion om man vill försöka börja GP lite mer och bli lite bättre på densamma.

Tempoloppen kommer jag garanterat köra alla tre om jag är hel, ren, frisk och kry! Tempo di Bornsjön körde jag för två år sedan och var mycket besviken över att det inte gick 2013 igen så det blir en kul återkomst. Kanske mest av allt ser jag fram emot FRA-tempot som arrangeras av min egen klubb Fredrikshof och av ingen mindre än favoritcyklisten Mr Jonas Sköld! Det är värt att ställa upp bara för att få byta några ord med honom!

Inbjudan i sin helhet finns HÄR! Gillar ni att tävla och vill minimera resandet så är detta ett perfekt tillfälle för att få lite tävlingar i benen!

Leave a Reply