Årets kanske sista riktiga snöcykling

Igår tror jag faktiskt att jag fick både vinterns mest snörika cykelpass OCH vinterns absolut sista riktiga snöcykling. Man ska förvisso aldrig säga aldrig, men jag är lätt skeptisk till att det kommer komma snö i lika stora mängder som det gjorde igår en gång till. Tanken för kvällen var att försöka hitta runt i Vildmarksspåret ute i Grimsta, vi var där i söndags och hittade inte alls rätt så revansch var ledordet (det gick NÄSTAN rätt den här gången, men bara nästan). Snökaoset började redan på transporten ut, 10 km i princip spikrak cykelbana borde väl gå ganska lindrigt? Nja, inte riktigt igår!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lika svårcyklat som vackert!

Det tog 15 minuter längre tid än normalt att ta sig bara knappt 10 km, och då var det inte mig det var fel på (inte mer än vanligt menar jag då). Sen när vi kom ut i skogen så blev det ju inte lättare med snödjupet direkt men man kanske ska njuta av sista snöcyklingen istället för att klaga?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var riktigt vackert ute i skogen, det var ju extremt svårcyklat och tempot ska vi inte ens prata om. Den största fördelen med all snö är ju att det gör lite mindre ont att ramla, för det blev någon slags vurpfest för både mig och Batman. Jag slutade räkna mina egna vid 3 (fast jag tror det stannade med 3 “totalvurpor” och kanske 20 “j*vlar-vad-nära-shit-vilken-tur-att-jag-hann-ut-med-ena-foten-för-annars-hade-jag-med-all-säkerhet-dött-puh” tillfällen).

Vildmarksspåret är 8 km långt ungefär och bjuder på lite blandad terräng, ibland mer svårcyklat än annars. Typ som när det kommer små vattendrag som man ska köra ner i utan att veta om det är totaldopp som gäller eller inte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det var inte bara vattendrag och vurpor, det var ganska bra (men inte snabb) cykling bitvis. Det är ju fina stigar (som nästan syntes i snön bitvis) och då kan man få lite mer flyt med cykeln. Fördelen med snön är att man ser inte rötter och stenar så bra = det är bara blunda och paddla på och hoppas på det bästa. Fungerar nästan alltid!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hur länge vi var i skogen är det ingen som riktigt vet, det kan ha varit oerhört-skit-länge eller bara j*vligt-länge! Någonting däromkring i alla fall. Det var kul att få avsluta vintern med ett riktigt snöpass, det gäller att passa på när man kan. När vi äntligen kom ut ur skogen så var både cykel och cyklister nersnöade och ganska trötta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite kontraster till vädret för två veckor sedan med strålande sol och 10 grader, och samma konstraster till stundande helgs väder med 8-9 grader. Eventuellt kan det bli dags att ta ut Exan på grönbete i helgen, men då ska det vara bra underlag så hon inte blir blöt och smutsig. Men det rycker verkligen i benen efter riktig asfaltscykling!

Tills dess blir det väldigt mycket välbehövligt mekande med MTB:n, den håller på att falla i sär nu. Eller falla isär är väl att ta, men kassetten är mer lös än fast och jag har fortfarande inte bytt bromsreglaget som jag kraschade mot en sten i Judarn för nästan 2 månader sedan (jo, jag skäms lite för att jag är så seg). Det kanske får bli lite typisk fredagskvällssysselsättning för cyklister? Ni vet…

… fram med en flaska rött och på med en skiva Barry White, sen så klär man av sig… plockar fram mekstället och verktygen, monterar fast cykeln och går loss. Alla cyklister gör så på fredagkvällarna, jag svär! Nakenmek är väl vedertaget (sen tror jag lätt fylla kan höja nivån ytterligare och nu talar jag eventuellt av egen erfarenhet men bara eventuellt). Tror vi avslutar så helt enkelt…

Leave a Reply