Team Crescent-medlem ute på uppdrag!

Min teamkamrat i Team Crescent, Johan Lilja, har precis varit ute på ett av sina uppdrag, nämligen Yak Attack! Om det är någon som fått för sig att jag är galen så är det ingenting mot vad Johan verkar vara. Eller vad sägs om,

Yak Attack is the highest mountain bike race on earth, climbing to the dizzying heights of 5416m above sea level. 8 stages, 400km, 12000m of overall altitude gain and a temperature range of +30c to -15c, tests the most experienced of riders.

Kryddat med, “Yak Attack is now internationally recognized as one of the toughest endurance races on the planet.

Det finns ingen mening att jämföra, men Haute Route känns som ganska lindrigt i jämförelse! Eller så är det precis vad jag behöver intala mig själv för att ha någon som helst chans att överleva genom den där bergskedjan i september!

Hur gick det för Johan då?
Han fick tyvärr problem med ryggen redan på etapp 1 och startade ändå etapp 2 men fick bryta efter 6 mil. Vad jag har förstått sen så gav han inte upp utan vandrade resten av etapperna och höll ungefär samma tempo som de långsammaste cyklister. Imponerade! En annan skulle ju lagt sig i diket och bölat och åkt hem fortare än fortast när “att cykla” inte längre fungerade. Jag tror han kommer göra om äventyret någon gång i framtiden med hopp om att få cykla hela sträckan. Jag säger hatten av ändå, imponerande!

Det går att läsa mer om Johan och Team Crescent Adventure som han är en del av genom att klicka på länkarna precis postade!

Leave a Reply