Solskenscykling när den är som bäst

Andra dagen på Mallorca och varme än varmast rent temperaturmässigt. För tredje året i rad är jag här nere under påsken och detta är definitivt det varmaste året. Solen steker på och idag var det över 20 grader i skuggan. Normalt brukar det vara soligt men ändå lite småkyligt här nere såhär års, men inte detta året inte. Och det ska man väl inte klaga på?

Dagens cyklingsplaner bestod i en lugn tur mot Petra, fika och sen hem igen. Ungefär så. Det började lite dåligt dock när Thomas inte hittade sina cykelskor i sin packning. Start 09.30 blev start 11 efter lite gemensam skoshopping och lite väntande.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anders på sin Ride Of Hope-cykel.. .skulle klä bra i en Sverigedräkt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lätt upprörd och poserande Thomas utan cykelskor…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGlad Thomas i nya cykelskor med matchande tjocksockor!

När vi väl lyckades få på Thomas ett par cykelskor så kunde vi äntligen rulla iväg mot Petra som var dagens första mål. Vädret visade sig återigen från sin bästa sida med över 20 grader i skuggan och lite moln och varma vindar. Jämfört mot ifjol blåser det ganska lite.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anders valde ändå att cykla med värmande långfingrade handskar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När vi nådde Petra så höll alla inte med om att vi cyklat tillräckligt långt för att förtjäna en fika så vi fortsatte vidare mot Montuiri och avnjöt en fikapaus på en terrass i solen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Därefter var vi tillräckligt nära Sineu som hyser en liten kommunal Velodrom som är rätt rolig att besöka när man ändå är här nere. Så vi beslutade oss för att rulla förbi den en snabbis. Jag tog några varv runt och passade sen på att stretcha och utöva lite Yoga i offentligheten. Ser väl ändå rätt smidigt ut om jag får säga det själv, inte alls obekvämt.
velodrom_stretch
Sen rullade vi med lite nödstopp för vatten vidare mot Sa Pobla, Llubi och sen genom Pollenca och hemåt. Mätaren visade lite drygt 11 mil och det känns som ett ganska bra dagsverk. Tempot var lagommysigt och det var precis vad mina ben behövde. Imorgon blir det lite stigningar på riktigt så vi får se hur det känns.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMagisk utförslöpa ner mot Llubi, slät nylagd asfalt och spikrak väg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Otroligt skönt att ha sin egen cykel och slippa hyrcyklar!

Leave a Reply