Dags för lite bergscykling

Idag har vi varit uppe i bergskedjan och cyklat, jag var lite orolig under morgonen för om mina ben skulle fixa ihållande ansträngning men det var inga som helst problem. Jätteskönt! Det gick ju inte i maxfart uppför klättringarna men det spelar inte så stor roll såhär års. Man får vara tacksam “för det lilla”.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lidandes på väg upp för Lluc-backen!

Den första klättringen för dagen var Lluc, den är bara 8 km med en snittlutning på 5% så det är en väldigt snäll klättring. Det var inga problem men jag tog det ganska lugnt för att spara benen inför resten av dagen. Sen körde vi vidare mot Puig Major för dagens andra klättring.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Obligatorisk fotopaus med fantastisk utsikt..

På väg mot Puigen så går det lite böljande upp och ner, fantastisk cykling är det den sträckan. Det är verkligen någonting särskilt med att köra i bergen och ligga i 50-60-70km/h nedför (ok, efter 60-65 km/h blir det mest läsigt, men ändå). Det är verkligen magiskt att köra utför, jag älskar det, jag tycker det är cykling när den är som bäst. Man blir som ett litet galet barn som bara vill leka av sig. Underbart!

Efter lite rolig böljande utförsåkning så bar det upp mot Puigen, eftersom vi kom från “baksidan” (Calobrahållet) så var det ingen jätteklättring egentligen. Men det kändes ändå i benen kan jag erkänna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen rullade vi samma väg mot Lluc, fikade i solen och sen valde vi att köra ner den magiska utförsåkningen mot Pollenca och sen hemöver. Ska man åka till Mallorca någon gång och cykla så får man bara inte missa utförskörningen från Lluc till Pollenca. Det är ren magi, lång svepande serpentiner med god sikt på nyasfalterad väg och man kan lätt ligga över 55-65 km/h långa stunder. Sånt tycker jag är roligt!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg hemåt med sega sega ben!

Ännu en lyckad dag på två hjul, jag är mycket nöjd! MYCKET NÖJD!

Leave a Reply