Lilla bergsturen

Igår var jag uppe i bergen igen, på “lilla” bergsturen. Traditionellt så kör man bergsturen från Port de Andratx genom hela bergskedjan bort till Pollenca. Vi körde “lilla” turen och körde platten bort till Bunyola, sen över Coll de Soller och så på bergskedjan från Soller. 13 mil och runt 2000 höjdmeter tror jag det blev.

Den här gången fick jag också klättra Puig Major från “rätt” håll, det vidriga långa hållet. 13 km och ganska snäll lutning på runt 6-7% i medel tror jag. Jag bara funderar hur 20 km med 10% kommer kännas på Haute Route? När man redan har 40-50 mil i benen från dagarna innan? Jag väljer att inte fundera på den. Total förnekelse ett tag till, men herregud vad jag borde banta. Varje kilo räknas i bergen, varje gram, skoja inte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Raka led och väl tröjkoordinerade cyklister på väg mot bergskedjan!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Coll De Sollér, bara 5 km och 5% i snitt, lagom uppvärmning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg upp för Puig Major..

Av någon anledning ska jag tillbaka till bergen imorgon, då blir det nämligen hela bergskedjan från Andratx till Pollenca. 13 mil är det ungefär och någonstans runt 2500 höjdmeter tror jag det är. Det blir en lagom utmaning, jag har kört den rutten två gånger tidigare så jag vet ungefär vad den handlar om. Den är väldigt fin och går svepande längst med kusten. Jag hoppas det blir en bra dag, börjar känna mig lite sliten i benen efter alla mil och höjdmetrar men några till cykeldagar ska dom nog orka med innan det är dags för hemfärd på söndag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sista biten mot hotellet, platt och fantastisk utsikt! Bra nedvarvning!

2 thoughts on “Lilla bergsturen

 1. Riktigt trevlig tur det där med!
  Vet inte vad du kör för växlar på hojen men kompakt med SRAM 11-32 bak kanske vore nåt inför Haute Route. Jag körde kompakt med 11-28 i Pyrenéerna och det var joooobbigt i 42 plusgrader med 10 % snittlutning..

  • Jo, det var det verkligen!! :)
   Jag kör kompakt med 11-28 och tyckte t.ex. att uppför Calobra när det brantade på att det var ganska tungt… vill inte ens fundera på Pyrenéerna men inser ju att 11-30 eller 11-32 kanske måste till, jag väger ju dessutom ganska mycket mer än dig.

   Vet dock inte om Di2 lirar med 11-30 och 11-32 så det kanske behövs lite fulmek för att få det att fungera..

Leave a Reply