Laddar för ride of a lifetime!

På söndag är det dags igen att dra sig mot varmare bredgrader, högre höjder och mer cykling! Jag ska tillsammans med 12(!) andra cykelgalningar åka ner till Frankrike och den lilla mysiga cykeltokiga byn Le Bourg-d’Oisans (ni ska höra mig uttala franska ord….) där vi hyrt ett stort hus mitt i byn. Bourg d´Oisans ligger vid foten av Alp d´Huez som är lite mer känt i cykelkretsar, jag var i närområdet förra sommaren och tittade på Tour de France bland annat (men stenförkyld) så i år är det verkligen revansch på cykelfronten!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Målet med resan är egentligen “La Marmotte“, även mer känt som “cykla-17-mil-i-mer-än-30gradig-värme-och-som-om-det-inte-vore-nog-så-lägg-till-5000-höjdmeter-på-ett-bräde-för-lite-extra-utmaning“. Det är verkligen galet, jag har cyklat runt 2700-2800 höjdmeter på en dag förut och det är rejält tungt, hur 5000 höjdmeter känns har jag ingen aning om men allt går med lite vilja, det har jag lärt mig sen länge. Det kommer bli fin fint alltså, urhärligt, kanske lite jobbigt också men det får man ta!
profil1

Vi ska alltså upp för inte mindre än 4(!) prestigfyllda klättringar:
Col du Glandon (24.1 km med 4.8% snittlutning)
Col du Telegraphe (11.8 km med 7.3% snittlutning)
Col du Galibier (18 km med 5.5% snittlutning)
Alpe d´Huez (13.2 km med 8.1% snittlutning)

H E R R E G U D människor, hur tänkte jag nu?
Det blir någonting att bita i verkligen, jag är glad att Glandon kommer först, även om den inte är brantast så är klättringar som tar över 2 timmar väldigt jobbiga mentalt, det behövs verkligen mycket energi för att inte säcka ihop helt någonstans mitt i. Ser nästan mest framemot utförkörningen från Galibier tillbaka till Bourg d´Oisans, 45-50 km så gott som bara utför ser det ju ut som på höjdkurvan. Vilken fröjd! Jag kommer segla fram! Att sen avsluta med mytomspunna Alpe d´Huez kommer ju att frambringa ståpäls i många år framöver, det är jag övertygad om!

Om någon känner för att vara lite spontant så finns det två platser lediga i huset + en plats till Marmotte över (på grund av tråkig och plötslig sjukdom). Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt och som sagt, om någon vill spontanåka till alperna finns sovplats!

Annars när jag ändå är där nere så ska jag besegra Mont Ventoux (21.4 km och 7.6% snittlutning) samt cykla downhill nedför Alpe d´Huez (förutsatt att det finns hyrcyklar lediga någon av dagarna vi är där). Vad kan möjligen gå fel? Ingenting!
mont-ventoux

dsc_5839

2 thoughts on “Laddar för ride of a lifetime!

    • Jag byter till 50-34, 11-28… det funkar ju bara för att jag är så stark. Kollar man bara på kroppsvikt så borde jag försöka få till 11-30 eller 11-32! Det ska jag nog fixa till HR!

      Har du bokat flyget än då? :-D

Leave a Reply