Shimano SPD-SL not so good egentligen?

Jag börjar tröttna på att mina SPD-SL-klossar ser ut såhär flera gånger per säsong!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jo, jag ska byta ut hälpads:en på samma gång för dom ser ju inte så snygga ut heller..

Jag vet inte om jag gör något fel som sliter ut flera klossar per säsong? Dessa satte jag på nya innan jag åkte till Mallorca i april och ungefär 300 mil senare är dom helt nedslitna och högerfoten framför allt går knappt att klicka fast = dags att byta klossar igen. Egentligen borde man väl börja använda vanliga SPD-klossar som är typ odödliga. Tyvärr får man ju ett rätt koncentrerat tryck på foten med dessa så jag tycker personligen inte att dom i längden fungerar speciellt bra med landsvägscykling.

Nu ska jag i alla fall överge SPD-SL-systemet för jag är trött på att byta klossar hela tiden, det måste finnas något annat bättre. Jag fick TEC-pedaler som passar med Look och det får bli försökskanin nummer ett så fort mina TEC-skor anländer, vilket förhoppningsvis borde bli any day now. Ska bli intressant att se hur länge jag lyckas hålla ett par vita skor tillräckligt fräscha för att de ska vara ok att visa sig med dom.
C9250360_b

Tyvärr är ju Look också plastklossar i liknande utformning som SPD-SL så risken finns ju att det är minst lika dåligt, men det är ju värt att prova, tror knappast det är sämre och Shimano behöver inte mer av mina pengar hur som helst.

5 thoughts on “Shimano SPD-SL not so good egentligen?

 1. Hm…hur bär du dig åt? :-) Något slitna är mina men jag tror de befintliga är inne på sin tredje säsong. Går du mycket i dem? Själv tar jag inte många steg från det att jag tar på skorna till dess att jag ska upp på cykeln.

 2. TRE säsonger? Hur många mil cyklar du per år egentligen? ;) …. jag går inte mer än normalt, typ till cykeln… till kanelbullarna… till buskaget för lite slentrian.. …. å tillbaka till cykeln… man tycker ju att det borde vara ok.

  Det finns ju kloss-skydd, det kanske vore något…

 3. Cykelskor, att cykla i.
  Promenadsko, att gå i.
  Hur använder du dina cykelskor egentligen?
  Fotbromsar med klossarna? Bromsar finns annars på styret.
  Sparkar igång cykeln vid avfärd? Använd pedalen för att trampa fart.
  Om du nu envisas med att gå i dina cykelskor, prova att lyfta fötterna när du går…
  ;-)

  Jag säger ungefär som John, efter tre säsonger har ca 50% av det gula försvunnit på mina.

  • Tack för tipsen, jag har hela tiden undrat vad som där spakarna på styret gör men då kanske jag ska sluta bromsa med fotsulorna framöver… ;-)

   Fascinerande att detta tycks vara ett självförvållat problem om man ska tro er två.. om vi leker med tanken att jag inte fotbromsar eller släpar fötterna efter mig när jag går, så kan man ju undra vad jag gör som ni inte gör? Mellan 300-400 mil verkar jag klara mig på ett par klosspar, sen är dom helt slut = byte minst en gång per säsong…

Leave a Reply