Swedbank Sub8 runt Vättern – del 2

Fortsättning då på resan för Swedbank Sub8 runt Vättern…

Första planerade stoppet var i Gränna, en kort toalettpaus på 90 sekunder! Inte mycket till stopp men ska man cykla fort så har man inte tid med sånt heller. Att stå vid sidan av och se det stora tåget av svartoranga cyklister komma åkande är ganska coolt. Det ser rätt mäktigt ut. Lysmaskarna/svamparna (de fina POC-hjälmarna alltså) hjälper onekligen till rätt bra när det gäller att hitta gruppen bland alla andra cyklister.
DSC_0667-1 DSC_0675-1 DSC_0677-1 DSC_0679-1 DSC_0683-1
Gränna var som sagt paus ett, här hade gruppen av olika anledningar redan tappat fyra personer (vi hade en punktering, någon som tränat dåligt och visste innan att det inte skulle gå, någon som helt enkelt inte orkade och en som bröt nyckelbenet för några veckor sedan och helt enkelt inte fixade tempot med sin skada). Tråkigt att redan ha tappat några men det visste man redan på förhand att alla inte skulle kunna hänga med i de höga tempot.

I Gränna så låg gruppen bra till, 80 km och snittet var fortfarande en bra bit över 40 km/h. Gruppen utnyttjade den starka medvinden riktigt bra alltså, alla visste ju att vindarna snart skulle vända så det gällde att trycka på i medvinden för att kunna ta det lite lugnare i motvinden efter rundning nere vid Jönköping.

Nästa planerade stopp var snabbgruppsdepån i Håbo efter ungefär 120 km. En hink per person med personligt innehåll var planen för en snabb depå på 60 sekunder. DSC_0789-1
DSC_0731-1
Det flöt på bra när gänget väl kom dit och jag vet inte exakt hur lång tid stoppet tog men absolut inte mer än kanske 90 sekunder. Alla fyllde på och toapausade snabbt om så behövdes. Här hade gruppen tyvärr börjat tappa fler och fler cyklister, snittet var nere på 38 km/h efter att ha vänt upp i motvinden och behövt krångla sig igenom Jönköping med mera.
DSC_0752-1 DSC_0758-1 DSC_0762-1 DSC_0767-1
DSC_0796-1Nu tror jag alla visste att ett jobbig parti väntade, hysteriskt många omkörningar, kaos på vägarna och en motvind som tyvärr bitvis var lite väl kraftigare än vad vi hoppats på. 8 personer hade redan släppt gruppen i depå 1, tyvärr skulle det till depå 2 bli ett gäng till för nu började vinden skörda sina offer.

Men fortsättning får bli imorgon för nu är det slut på tid igen…. to be continued!

Leave a Reply