Swedbank Sub8 runt Vättern!

En kort delrapport från dagen med Swedbank Sub8 runt Vättern! Det blev en jobbig dag för många, yttre förutsättningar med mycket cyklister att köra om (9000 stycken nästan), mycket bilar och två vurpor (som i slutändan verkar ha blivit väldigt lindriga för alla inblandade).

Men det kanske är enklast att ta det från början och så långt som jag hinner nu (det får bli en delrapport och fortsättning när tid finns). Start 06.08 på morgonen, medvind ner mot Jönköping och sen skulle det bli jobbigare på västsidan. Alla var taggade vid start och väldigt sugna på att äntligen ge sig iväg ut på resans sista etapp, det stora slutmålet!
DSC_0442-1 DSC_0471-1 DSC_0483-1 DSC_0486-1 DSC_0488-1

42 man till start och vid Ödeshög när jag mötte upp dom första gången så var alla med utom en (stark cyklist, måste ha släppt av andra anledningar än jobbighetsfaktorn). Där hade gruppen efter ungefär 5 mil ett snitt på 41.5 km/h nästan och det såg såklart piggt och fräscht ut. Gäller att utnyttja medvinden när man har den!
DSC_0545-1 DSC_0551-1 DSC_0553-1

Nästa passering var vid Gränna efter ungefär 80 km och där hade även gruppen sin först pinkpaus! Det avklarades snabbt och gruppen gav sig iväg i så gott som samlad trupp, tror tre personer hade tappat här av olika anledningar. En klev av med punka strax efter Ödeshög, oturligt.
DSC_0658-1
Fortsättning följer….

Leave a Reply