Going up Alpe d’Huez

Idag har jag tagit mig upp för sista klättringen innan det är dags för La Marmotte på lördag. Det fick bli en liten tur upp till Alpe d’Huez för att hämta nummerlapp och tidtagningschip till lördagen. 13.2 km uppför, 8.1% i snittlutning och 21 jobbiga serpentiner att ta sig igenom.
Alpe_dHuez_profileDSC_3419-1 DSC_3428-1 DSC_3473-1 DSC_3511-1 DSC_3500-1 DSC_3475-1DSC_3562-1
Det gick inte speciellt fort för jag tänkte att det är bra att spara sig tills på lördag. Däremot gick det i ett svep utan någon paus vilket kändes bra eftersom det är så jag brukar klättra normalt (bortsett från Mont Ventoux-sejouren i måndags där jag väl ett tag pausade typ varannan km eller värre).

Vädret var väldigt bra, kanske för bra, bitvis närmare 30 grader på mätaren och tyvärr rätt vindstilla. Lyckligtvis sjunker temperaturen ungefär 8-10 grader tills på lördag, det vill säga det ser ut att bli perfekt väder för loppet. Nu gäller det att låta benen återhämta sig sista dagarna inför och hoppas på det bästa!

174 km och 5000 höjdmeter är en rejäl utmaning, jag vill såklart slutföra loppet men jag kommer inte vara besviken på mig själv om något går fel längst vägen. Omöjligt att förutspå hur benen kommer reagera på en sådana utmaning. Men jag håller alla tummar jag kan för att det ska gå vägen!

Leave a Reply