La Marmotte runt hörnet!

Imorgon smäller det, 7.50 går startskottet och startnummer 5740 (bland 6999 andra) rullar ut från Bourg d’Oisans mot en något jobbig resa på nästan 18 mil och strax över 5000 höjdmeter.

profil1

Följande klättringar ska plockas, en efter en!
Col du Glandon (24.1 km med 4.8% snittlutning)
Col du Telegraphe (11.8 km med 7.3% snittlutning)
Col du Galibier (18 km med 5.5% snittlutning)
Alpe d´Huez (13.2 km med 8.1% snittlutning)

Col-du-Glandon-Barrage-du-Verney_profileuntitled

Col-du-Galibier-Valloire-profileAlpe_dHuez_profile
Fyra av huskamraterna åkte nästan hela bansträckningen idag, det råder delade meningar om vilken klättring som är värst. Någon tycker att Glandon är värst och någon tycker att Galibier är värre. Jag tror att ju längre in i loppet man kommer, desto jobbigare blir det. Galibier ligger dessutom på +2600 höjdmeter och där kan det nog bli lite tungt med andningen. Jag har lagt fram min astmamedicin så jag är mer än redo att dopa mig om det behövs!

När (om?) man når Alpe d’Huez så tror jag att man kommer gå på ångor och hemlängtan. Även om det är en väldigt jobbig klättring med värst snittlutning så kommer man ha så mycket hemlängtan så dom där 13 km kommer gå “av bara farten”. Det kommer antagligen göra lite smått ont både här och var, men när målet är nära så brukar man kunna hantera sånt bättre!

Håll tummarna för att allt går som det ska och att jag är en bra bit upp för Alpe d’Huez imorgon vid den här tiden!

One thought on “La Marmotte runt hörnet!

  1. Lycka till Karro! Du kommer klara det som hejsan! Skulle det inte gå hela vägen så har du i alla fall provat och gjort en väldans resa!

Leave a Reply