12h MTB kanske vore något?

meraLeraVad har vi här då? 12h MTB? Det kanske är något seriöst fel på mig men jag tycker det låter JÄTTEROLIGT! Man kanske har någon bokstavskombination trots allt.

En halvteknisk rundslinga som tar cirka 30-40 minuter, så många varv som möjligt på 12h, vad kan möjligen gå fel?

Det enda orosmolnet är att det är 9 dagar innan Haute Route startar. Nog för att jag inte tror att återhämtningen är något problem alls, utan det är snarare skaderisken jag oroar mig för. Banan beskrivs som:
Den är stökig till karaktären, med massor av smal, svängig, trixig singletrack och en frikostig dos stenar och rötter. Några större backar har den däremot inte. Det är en bana som premierar teknisk smidighet hos cyklisten lika mycket som ren åkstyrka.

Trots den stökiga karaktären så finns bara ett fåtal riktigt knepiga tekniska partier runt banan. Banan innehåller lättåkta återhämtningspartier. Även ovana MTB-cyklister kan utan större problem ta sig cyklande runt hela varvet.”

Svårtolkat, men jag tolkar det ändå som att det finns gott om partier som efter 5-6-7-8-9-10-11 timmar innebär en viss förhöjd skaderisk. Antagligen är det inget att oroa sig för, men vore ju dumt att bryta nyckelbenet veckan innan Haute Route ju. Fast man kan ju inte cykla omkring och vara rädd för att skada sig sist 4-5 veckorna heller. Knivigt läge.

Jag säkrade mig precis en plats i klassen Dam-Solo så får vi se vad som händer. Lockande är det i alla fall.

Leave a Reply