Upptäcksfärd på MTB

Under förmiddagen var jag ute i skogen på upptäcksfärd, tyvärr har jag ännu inte funnit några roliga stigar här uppe i Uppland. Jag hittar mest stigar som försvinner till ingenting och mängder med grusvägar. Det är i och för sig inte fy skam det men en rundslinga på runt 5-10 km vore ju egentligen jackpot men det verkar lysa helt med sin frånvaro. Kanske måste börja med kartläsning på kvällstid för att få ordning på saken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Däremot lyckades jag hitta en spång(!) idag, min fiende nummer ett verkligen. Jag vet inte hur det gick till men jag lyckades cykla av den åt båda hållen. Hopplöst. Vad är problemet? Hur svårt kan det vara? Nu var ju den här ganska harmlös, men värst är ju när det är högt till marken och man är garanterad att vurpa om man kör av.

Trots att den är mer än bred nog så lyckas jag ändå inte hålla mig kvar. Idag hade jag nog alldeles för låg fart så då blev det inte så mycket av det. Som det mesta som har med MTB att göra, låg fart = dåligt! OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spången i sin tur ledde till världens mysigaste brygga och lilla sjö. Trots att det sägs att värmeböljan är över för den här gången så har vi fortfarande 27-30 grader där jag befinner mig. Igår duggade det lite mitt på dagen men annars är det sol och varmt. Det hade ju lätt passat med ett bad idag men det kändes inte riktigt behagligt ensam mitt i skogen. Folk drunknar ju kors och tvärs sommartid så jag nöjde mig med att doppa tårna den här gången. Ensambad = dåligt bad!

Sen rullade jag mer skogsväg och lite grusväg innan jag begav mig hemåt. Ingen bra stig den här gången heller tyvärr, upptäckscyklandet får fortsätta en annan dag med andra ord.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply