CykelVasan VS Kalmar IronMan

I morgon är det en riktig batalj mellan CykelVasan och Kalmar IronMan. Trots att jag har varit i Kalmar den här helgen dom senaste åren så befinner jag mig i år i Mora och laddar inför CykelVasan. Det känns faktiskt lite sorligt, inte med CykelVasan utan att missa Kalmar IronMan.

Kalmar IronMan 2012 är nog det bästa jag gjort i motionsväg, någonsin. Allt bara stämde, mitt första triathlon någonsin, jag var såklart supernervös men ingenting gick fel. Simningen gick ok, jag har ju ingen teknik så det var över förväntan. Cyklingen gick som förväntat ganska bra. Löpningen och framför allt växlingen mellan cykling och löpning gick hur bra som helst. Sen blev det såklart jobbigt och inte ens fast jag fick stanna och kräkas upp massa vätska efter halva löpningen så stoppade det loppet från att vara det bästa jag någonsin gjort. Helt seriöst så var min debut-IronMan en av det topp5 bästa dagarna i mitt liv, det säger ändå en del!
DSC_0620-1
Finisher 2012!

2013 däremot var en riktig blunder, INGENTING och då menar jag verkligen INGENTING stämde. Det var hög sjö och på simningen fick jag flertalet kallsupar och kräktes upp delar av frukosten, det tog svinlång tid och jag var väl bland de sista 5% upp ur vattnet. Cyklingen var dålig, benen ville inte. Växlingen mellan cykel och löpning katastrof för benen ville från steg ett verkligen inte springa. Jag försökte och försökte men redan efter en mil var det bara börja gå. Jag kom i mål 2 timmar sämre än året innan och det var mest smärta och nedstämdhet sista timmarna. 2012 var det bara glädje även när det smärtade. 2013 ville jag mest krypa under en sten efteråt och aldrig någonsin vill jag uppleva ett lopp där allting går så fel som det gjorde här.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finisher 2013!

Trots att Kalmar IronMan bjudit på både upp och ner för min del så är det som sagt sorgligt att inte vara där imorgon. När jag tänker Kalmar IronMan så är det 100% känslan från 2012 jag bär med mig. Jag hade mer än gärna upplevt det igen, men det kommer nog sorgligt nog aldrig bli sådär bra igen, jag tror inte det riktigt.

Jag laddar för CykelVasan imorgon istället och nöjer mig med att önska alla kompisar som kör ett stort lycka till, extra lycka till till debutanterna såklart!

08.50 rullar jag från Sälen imorgon mot Mora, förhoppningen är att vara i mål 4h senare, men allting upp till 4h15min kan nog ske. Vi får se helt enkelt, sub4 är planen!

Jag tror det går att följa mig HÄR om någon är intresserad av det!
DSC_4340-1

Leave a Reply