Endura Alpen-Traum: Det finns alltid något värre

Det spelar egentligen ingen roll vad man tar sig för att göra i form av utmaningar, för det finns ALLTID något värre och några individer som är värre. Vi som körde La Marmotte i somras tyckte ju att de 18 milen och strax över 5000 höjdmeterna var något utöver det vanliga. En utmaning som verkade nog så tuff att genomföra.
profil1

Men jämför man med Endura Alpen-Traum så är det ju inte riktigt i närheten. Eller kanske lite i närheten, men det sistnämnda är ändå betydligt värre.
endura

Fast “bara” 1000 höjdmeter mer (med betoning på “bara“) och ändå nästan 8 mil längre antyder ju att det kanske inte är riktigt lika brant. Alltid en tröst, om man nu ska jämföra. Annars tror jag att det är en god idé att låta bli att jämföra sina egna utmaningar med andras, för 4 år sedan var Vätternrundan det mest skrämmande jag någonsin hört talas om. 30 mil lät så himla obegripligt långt och jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle gå vägen. Det hade ju inte direkt hjälpt att börja läsa om vare sig Marmotte eller Alpen-Traum då.

Nej, det finns alltid något värre så håll jämförelserna till dig själv eller till andra som befinner sig på ungefär samma nivå, annars blir det inte så roligt!

Men Alpen-Traum kanske vore något? Får lägga det i “cykellopp att genomföra innan det är dags att lämna in“-högen. Jag har faktiskt en sådan lista i huvudet, nu börjar det samla på sig saker så det är nog snart dags att börja skriva ner innan seniliteten tar över helt! Egentligen tror jag att min fascination för att göra lite saker utöver det vanliga på cykeln ligger lika mycket i själva cyklandet som i att uppleva nya miljöer och se nya saker. Aldrig sen jag började cykla har jag upplevt så mycket i mitt liv på så kort tid, det tillför verkligen en helt extra dimension till tillvaron! Fantastiskt bra!

Leave a Reply