Haute Route: 3 dagar till start

P A N I K
N E R V Ö S
#kundejagintebaraanmältmigtilltjejvätternistället

Nu är det inte lång tid kvar, imorgon går flyget till Barcelona! Där har vi 3 dagar i relativt lugn och ro innan loppet startar på måndag morgon! Känns oerhört skönt att komma ner i så god tid, känns som om det var årets bästa beslut. Det kommer vara skönt att plocka ihop cykeln i lugn och ro, ta en provtur på lördag, besöka mässområdet och hämta upp sina grejer m.m. Ingen hets och panik utan bara lugnt och skönt.

Loppet då? Jo men det är ju bara…
– 7 etapper
– 790 km
– 20000 höjdmeter
– 21 berg att bestiga
– 250 cyklister

Det kommer stinka kraftigt av svett och linement längst hela Pyrenéerna den närmsta veckan. Jag undrar hur många tjejer som är med, max 10-15 skulle jag gissa, så det lär väl stinka mest gubbe i bergen och lite jordgubbe.

Formen då?
Förutom mitt knä/ben som ser sådär ut efter igår så är det så bra som det kan vara. Det kommer gå kanonfint det här. Det är bara hålla tummarna för att alla delar i kroppen håller ihop så tror jag att det kommer gå hur bra som helst.
DSC_0375-1

Resfebern då?
Den är total, helt i förnekelse inför vad som komma skall. Efter mycket möda har jag äntligen lyckats packa ner mitt berg av saker (utspridda över hela vardagsrumsgolvet) i min resväska. Det tog typ 2 dagar innan detta skedde, känns skönt att plocka fram alla saker först och sen stoppa ner dom. Då ser man lättare vad man missat.
DSC_0378-1DSC_0388-1

Cykeln då?
Är den inte snyggare än någonsin? Det här med att man ska köra in nya prylar innan tävlingar har jag helt tagit miste på här. Jag har nya däck, hittade till min förvåning orangea Conti GP4000S II på Cycling igår och eftersom dom är slut överallt annars och jag letat hela säsongen så var det bara slå till. Tycker cykeln blir mycket snyggare än med de orangea Vittoria Pro som jag hade förut. Mindre orange och mer färgkoordinerat med Crescentloggan, mycket stiligt.
DSC_0384-1

Jag har dessutom en 11-32-kasett som är inkörd i typ 5 mil och ännu bättre en modifierad bakväxel som också bara gått 5 mil. Förhoppningsvis håller sakerna ändå, annars lär jag märka det rejält i nästa vecka. Det finns ju mekaniker och servicebilar under loppet så det mesta går säkert att lösa.

Nej men, ingenting borde kunna gå fel med den där cykeln!
Skulle vara om jag packar ihop möjligen.

3 thoughts on “Haute Route: 3 dagar till start

 1. Ska du verkligen ha carbonhjul i Pyrenéerna? Rekommenderar lätta aluhjul. Även om du har alubromsyta på de där hjulen.

  Pyrenéerna är lite speciellt och det kan gå väldigt snabbt utför. Antingen bromsar man inte alls eller så bromsar man.. och gör man det upprepade gånger under lång period så blir det varmt och det gillar inte carbon..

  Tips.

  • Jag har inga andra högkvalitativa hjul som passar ändamålet så det blir kolfiber (men det är en aluminiumfälg med ett kolfiberfölje bara så det borde vara lugnt), och det är ju alu-bromsyta så jag är inte orolig. Finns säkert reservhjul om det går åt helvete ;)

   … jag ska köpa ett par lågprofilhjul, ej kolfiber, någon gång framöver men jag har inte hittat några ännu som jag fastnar för :)

   Är mer orolig för om det blåser mycket, det var extremt extremt obehagligt nedför Mont Ventoux när vindarna tog tag i framhjulet gång på gång.

 2. Lycka till nu!! Oroa dig inte för paniknervositeten, den kommer att bytas ut mot smärta när du väl börjar cykla…

  Bilden på det variga knäsåret är nog årets äckligaste bild hittills… Och fint att du packar två crap ponchos från Sthlm Tri. Dom kommer att fladdra fint i utförskörningen…

Leave a Reply