Haute Route: 2 dagar kvar and counting down

Idag har jag tagit mig till Barcelona, själva resan gick hur smidigt som helst även om det började riktigt dåligt imorse. Jag var ute på morgonen innan jobbet för en sist kort provtur, 4 km blev det, allt gick kanon och det var inga konstigheter. Lite senare när jag är hemma och ska packa ner cykeln så lägger bakväxeln av. Den brummar och tuggar, men det går inte att växla upp. Ner går av någon anledning. Upp går om man puttar till den lite.

Paniken är total, växeln låter inte kry, jag kommer inte kunna fixa det där, vad gör man? Inser snabbt att ingen antagligen har en Di2 Ultegra long cage i lager, inser ännu snabbare att jag väl måste byta tillbaka till min 11-28-kassett och även panikköpa en ny short cage Di2 bakväxel.

Lastar in cykeln i bilen och åker mot CykelCity för felsökning, på vägen dit kommer jag på att Thomas som var med och cyklade Marmotte körde med en 32-kassett och Di2 Ultegra. Drar iväg ett meddelande bara för att fråga snällt om han vill låna ut sin bakväxel. Sen svarar dagens hjälte att “min bakväxel finns på CykelCity, du kan ta den, hälsa från mig bara“. Herregud, hur är det möjligt?
DSC_0389-1
Vad oddsen är för det har jag ingen aning om men tack gode gud för det flytet. 30 minuter senare sitter bakväxeln på och allt fungerar som det ska!

Hjärtattack innan race:t har börjat!

Sen mot Barcelona, flyg, incheckning på hotellet där vi bor 3 nätter innan det drar igång på måndag morgon! Sen vi anlände så har jag redan hunnit tagit över mitt hotellrum totalt och ätit en jättegod ost-risotto. Jag satsar på risladdning och inte pastaladdning den här gången!
DSC_0404-1

Men eftersom både cykelväska och andra väskor måste lämnas in till Haute Route-organisationen för direkttransport till målet (Biarritz) så måste ju allt packas upp och om.
DSC_0412-1
Cykel uppackad och tvärrandig blå/vit-tröja i garderoben = check!

Jag satsar på något slags plastpåse-system för all näring som ska intas under veckans 7 etapper. En påse för varje dag, tror det kommer bli smidigt att packa upp ur väskan när man ska packa upp och ner i princip varje dag. Ju bättre ordning bland sakerna, desto enklare blir det.
DSC_0413-1

På söndag när vi checkar in cykeln och hämtar nummerlappar m.m. så får vi en officiella “Haute Route travelbag” där man får förvara alla sina saker. Den väskan kommer sen stå och vänta på hotellen när man anländer efter varje etapp, mycket lyxigt. Man får även en ryggsäck som man lämnar vid startlinjen och får tillbaka direkt vid målgång, även det mycket lyxigt.
DSC_0415-1
Fick bara med mig 4 par skor, det är åtminstone 2-3 för få..

Leave a Reply