Haute Route: Nu börjar det brännas

Idag har vi varit ute på en liten Haute Route warm up-ride! 70 km ungefär och ändå 1300 höjdmeter. Det gick förhållandevis lugnt och städat till men det var riktigt varmt. Om HR Alps och HR Dolomites haft problem med kyla, mycket regn och kraftiga vindbyar så kommer nog vi få slåss mot helt andra element. Prognosen är mellan 22-30 grader för hela veckan (än så länge, sen får man ju se hur det blir), vinden är extremt svag och eventuellt kan det komma något litet regnstänk på oss men det kommer ändå vara varmt. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi cyklade ut ur stan vid 10-tiden och hade siktet inställt på en liten bergsknall som ligger precis i utkanten av Barcelona. Därefter blev det någon km uppför, någon km nedför och sen fortsatte rundan ungefär i den stilen. Men det var oerhört skönt att testa cykeln och se att allt klarat flygningen ok. Det vet man aldrig hur sakerna behandlas i hanteringen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

För egen del var det oerhört skönt att testa bakväxeln och se att den höll och att allt fungerade som det skulle. 32-kassetten fungerar hur bra som helst, riktigt skönt att ha så lätt växel. Vi körde över några små 20%s-knäppar och det hade varit RIKTIGT tungt med en 28-kassett, det var tungt även med en 32:a liksom. Lyckligtvis innehåller inte Haute Route så många sådana passager, så roligt ska vi inte ha det. Men det känns skönt att ha en extra lätt växel för benen kommer nog vilja ha all hjälp dom kan få under veckan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen efter turen rullade vi ner på stan för att hitta vattnet och ta en lunch i solen (eller skuggan räckte för egen del, det var oerhört varmt i solen idag. Hoppas det släpper lite innan loppet startar, annars kommer det bli tungt i sadeln).

Och priset för rundans fotograf går till Niels som tycker att 175 cm Karro är för mycket för att få med på ett och samma foto så han var tvungen att dela upp mig och ta två stycken helt enkelt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imorgon är det inlämning av cykel + cykelväska (övriga väskor däri) mellan 12.00-18.00, sen loppets första “briefing” på kvällen och sedvanligt “pasta party”. Jag försöker undvika att pastaladda så jag får se hur det går med det. RIS FTW!

SNART ÄR DET DAGS!!

Leave a Reply