Haute Route: En sista uppvärmningsrunda

Idag har vi varit ute på en sist kort runda innan det är dags för det stora äventyret imorgon. Man kan ju undra varför det är en bra idé att cykla 2 dagar i rad innan man ska cykla ett 7-dagars etapplopp? Jag tror för personlig del så behöver mina ben det, dom behöver komma igång lite med bergscyklingen och det gör dom bäst genom att cykla i bergen. Bättre att värma upp lugnt 1-2 dagar innan loppet än att de 1-2 första dagarna blir långsamma på grund av att det tar tid att komma in i rytmen.

Barcelona är verkligen en fantastisk stad, jag har hört många gånger att det är en vacker stad och jag är extremt positivt överraskad. Jag förstår verkligen varför det är ett så populärt weekend-resemål!

Vi gav oss iväg vid 9-tiden imorse, gatorna var nästan tomma så dags.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rudan för dagen var planerad till bara 30 km (sen vet man ju aldrig hur det blir när ingen hittar och Garmin bestämmer) och runt 600 höjdmeter. Jag funderade en gång extra innan jag följde med ut, men just 30 km kändes som om det borde vara ok dagen innan HR. Återigen var det extremt varmt och 27-28 grader redan vid 9-tiden. Efter vi kommit ut ur stan och klättrat någon km bara så hittade vi världens finaste utsiktsplats. Där blev det obligatoriskt fotostop och teambild! OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen höll det på att gå illa med vår “lilla” tur när vi körde ner på baksidan av bergskammen och tappade rutten helt. Lyckligtvis gick det att köra upp igen ganska enkelt lite längre bort. Så vi klarade oss på runt 39 km innan vi var tillbaka till hotellet. Ett tag när vi var på samma ställe som igår tänkte jag att “men nej, nu blir det MINST 60 km” men nej, den korta turen blev verkligen den korta turen! Mycket skönt för benen!

På vägen hem lekte vi turister och svängde förbi La Sagrada Familia som bara ligger 3 kvarter från vårt hotell (jag ser faktiskt tornen och byggnadsställningarna om jag tittar ut från hotellrumsfönstret). Fantastisk byggnad, ännu mer storslagen i verkligheten. Vilket mästerverk, men vilket jobb man lagt ned och fortfarande lägger ner på den där jättebyggnaden. Magnifikt! 2030 beräknas den vara färdig!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Därefter blev det hemgång och dags att ladda för att hämta HR-kitet och lämna in cykeln och cykelväskan! Nu börjar det brännas rejält.

Leave a Reply