Haute Route: Officiell incheckning

Efter vi var ute och cyklade så svidade vi om till vanliga kläder och tog cyklarna ner till Haute Route Race Village. Village antyder ju att det är något gigantiskt område men det var typ 7-8 tält och en bike park.
DSC_0422-1 DSC_0424-1

Vi var ju tvungna att lämna både cykel och cykelväska vid området som ligger 4 km från hotellet ungefär. Efter lite funderande kom vi överens om att det var enklast att lämna cykeln och hämta HR-kit:et med väskor, nummerlappar, kläder m.m. och sedan ta en taxi tillbaka till hotellet. Vid 18 var det nämligen första “Race briefing:en” och då behövde vi ändå åka ner en gång till så då passade vi på att lämna våra cykelväskor.

Nere på området i alla fall så fick vi våra cyklar och hjälmar kollade, sen var vi godkända för att hämta ut nummerlappar, kläder och väskor.
DSC_0426-1 DSC_0431-1
DSC_0429-1

Därefter lastades cyklarna på lastbilar för transport till starten imorgon.
DSC_0437-1

Under briefingen senare på kvällen så höll kvastcyklisten Fergues låda, han meddelade att om man ser honom på första klättringen = ingen fara, han värmer upp. Ser man honom i mitten av loppet = ingen fara ändå, han bidrar bara med positiv energi, ser man honom däremot under dagens sista klättring så är det mer än dags att börja snabba på. Jag tror jag kommer se honom lite, men förhoppningsvis bara under början av dagen och inte på slutet. Jag upplever tidsgränserna som mycket generösa så det borde vara lugnt, hoppas jag.
DSC_0439-1

Innan kvällen var över hann vi även ta ett fint lagfoto!
teampic-1

Nu är det inte så mycket mer att göra än att hålla tummarna att allt håller som det ska och köra så hårt det går! Imorgon blir det en lugn start, jag hoppas jag kan hålla mig lugn också. Många varnar för att veckan blir betydligt tuffare om man inte klarar av att ta det lugnt de första dagarna.

Leave a Reply