Haute Route: Etapp 1 – NU KÖR VI!

Nästan 12 månader sedan anmälan, all ångest, all träning, all nervositet. NU är det dags att få utlopp för allting. ÄNTLIGEN är ingen överdrift här! Håll tummarna för att jag håller ut hela veckan, jag ska göra mitt bästa!

Etapp 1:
Pyrenees 2014 General Map

Start: Ripoll 10.30
Mål: Front-Romeu (13.25-16.35)
Längd: 93 km
– Höjdmeter: 2500 m+/1450 m-

Tidig morgon avgår bussen från Barcelona, alla blir upplockade utanför sina respektive hotell. Cyklarna är incheckade redan och transporteras till starten. Starten går 10.30, beräknad tidsåtgång för etappen är mellan 3-6h beroende på hur fort det går (det är ett REJÄLT spann representerad här alltså). Jag hoppas personligen att det inte tar mer än max 5h, det borde det inte göra (kanske jag inte säger i eftermiddag när det tog typ 10 timmar).

Höjdprofilen:
pyrenees-profiles_stage1-02-01

Jag tycker ändå det ser tryggt ut, som första etapp känns det som en bra början. Inte för mastigt på en gång. Det kommer bli mastigt, det kommer bli fruktansvärt, det är bara njuta av lugnet så länge det går.

De två första stigningarna är egentligen “samma” och är ungefär 20 km.
Coll_de_la_Creueta_Pobla_de_Lillet_profile

Det ser ändå förhållandevis lugnt ut, behaglig lutning och några rejäla chanser till återhämtning när det lutar åt “rätt” håll helt plötsligt.

Den sista knäppen på höjdprofilen har jag inte lyckats hitta någon information om alls, så jag antar att det är lugnt. Jo mer skräckinjagande en klättring är, desto mer svämmar nätet över med information om densamma. Hittar man ingenting = klättringen är iiiingenting!

Håll tummarna nu för att jag får en bra start, 0 down 7 to go!

Leave a Reply