Fredrikshofs KM-linje

Ännu en dag på funktionärspostering, den här gången för Fredrikshofs KM-linje. Tyvärr inte lika lätt att fotografera den här gången, dels eftersom jag stod i en ganska trafikerad korsning (säkerheten går först såklart) och dels för att omgivningen var ganska ful också.

Banan runt Bornsjön bjuder ju på en hel del pärlor (jag borde verkligen ta Slagstafärjan över någon dag och cykla ett varv) och där jag stod var väl typ den fulaste biten av banan. Men man kanske inte ska räkna med fina fotografier när man är funktionär. Däremot var det fantastiskt väder och jättehärligt att vara ute lite och inte göra något mer ansträngande än att vifta med en flagga och umgås med cykelvänner.
Karro-1
Inte ens en Marianne tog jag fast det typ är världens bästa godis!!!

Loppet då?
Det gick ÄNTLIGEN undan från start, våra KM-linje har tidigare år varit en ganska avslagen historia men i år blev det körning från första varvet och ganska snart var en klunga på 8-10 man loss och höll hela vägen in i mål. En halvkrasch på första varvet hjälpte till att dela upp klungan dock (killen som åkte ut på en åker i 40-50 km/h klarade sig bra enligt rapporter). En hel del fick jaga här för att försöka komma ikapp förstaklungan som såklart körde stenhårt. Enligt rapport så gick andra varvet med ett 42-snitt vilket får anses som rejält högt med tanke på den ändå förhållandevis kuperade och halvtekniska banan som Bornsjön ändå är. Tredje varvet blev mer avvaktande men ändå tufft och spurten drogs igång tidigt och till slut stod Dan Lidman som segrare (för andra dagen i rad i KM-sammanhang). Grattis! Ännu mer grattis till Swedbankkamraten Robban som knep tredjeplatsen (och Magnus på fjärdeplats), strongt jobbat.

Dessutom var det hela 5(!) damer till start, ett ganska stort uppsving från 2012 då jag vann som enda(!) dam och 2013 då ingen(!) dam stod på startlinjen.
DSC_5092
DSC_5155
DSC_5144
Komplett album kommer nog inte upp den här gången, det är dessvärre mest tråkiga och dåliga bilder så det är inte så mycket att hänga i julgranen.

DSC_5087
Loppets sötaste var Kevin 8 år som körde ett varv med sin pappa som följecyklist. Ursöt och om jag någonsin får barn ska jag garanterat ha mig en liten cyklist, eller fotbollsspelare kanske, eller varför inte Snowboard-åkare? Ehrm.. stackars barn.

Vem vann då?
DSC_5215
Herr: Christopher Harnesk-Nilsson, Dan Lidman och Robert Axelsson

DSC_5237
Dam: Cecilia Ekman, Anna Svärdström och Katrin Andreasson.

DSC_5251
Herr (nybörjare): Wolfgang Voit, Michael Nabb och Anders Karlsson.

DSC_5264
Barn: Kevin, sötast by far!

5 thoughts on “Fredrikshofs KM-linje

  1. Kul med lite körning! De senaste åren jag har kört har det varit alldeles för få dragvilliga och återsamlat efter backen man kan attackera i.. var sugen på att ställa upp men det blev annat istället. Bra funkionärat!

    • Det var verkligen helt annorlunda i år, Dan m.fl. verkade ha bestämt att köra redan på varv ett och det kändes roligt att KM-linjet äntligen blev lite händelserikt! Du hade nog gillat det mer än det som varit tidigare år… :)

  2. Bra arrat. Lägg gärna upp alla bilder, vore kul å se. Såg att du fotade när man låg i spets ner i korsningen efter första backen :)

Leave a Reply