Haute Route: Etapp 3 – Nu börjar det kännas

Nu börjar det onekligen kännas att man lever, jag har tyvärr lite problem med magen som gör sig av med maten i alldeles för hög fart. Så jag är lite orolig för att jag inte hinner få i mig nog med näring. Men det löser sig nog!

Etapp 3:
Stage3-07-1
Start: Ax 3 Domaines 07.30
Mål: Bagnéres de Luchon (12:50-16:45)
Längd: 161 km
Höjdmeter: 2550+/2600-

Start 07.30 redan, det betyder tidig uppstigning. Jag börjar bli lite trött så jag satsar på att uppstigning 6.15 räcker ungefär, det borde det göra. 161 km är en lång sträcka, lyckligtvis är det “bara” 2550 höjdmeter, vilket ändå känns lite skönt även fast det är ganska mycket. Återigen ska det bli väldigt varmt, jag laddar med mycket resorb sport och High5-zero! Jag börjar även känna lite i huvudet att värmen tar, jag har tjockt hår och när hjälmen sitter på och solen ligger på i timtal så tar det verkligen på skallen.

Höjdprofilen:
profile-Pyrenees3NEW

Jag ska sluta säga att det ser snällt ut, för ingenting här nere är speciellt snällt. Det börjar alla inse efter bara två dagar. Det är tre tunga stigningar och lyckligtvis en hel del lugn och ro där mellan. Skönt att för första dagen på den här veckan inte behöva avsluta med en klättring utan få rulla in med lite mer respekt.

Dagens stigningar:Col_de_Port_Massat_profile
Col-de-Portet-dAspet-Audressein-profile
COL-DE122

Jag vet inte vad jag ska säga, den första är lång och lugn, 15 km och inte ens 5% i lutning. Den andra är ju ingenting att tala om först sista 3-4 km, första biten går det ju knappt uppför (jämfört med riktiga berg alltså). Den tredje är väl värst för dagen, speciellt eftersom man är tröttast där. Men den är bara 6 km och när hemlängtan sätter in blir allt enklare.

Den blir nog bra det här, är bara att köra för allt vad benen håller!

Leave a Reply